Wpis z mikrobloga

Witam chcialby zrezygnowac z kablowki bo dobra zmiana chce dowalic nowy haracz...
moje pytanie brzmi, zeby obslugiwac telewizje prosto latwo i przyjemnie na telewizorze bez laptopa itd... powinienem kupic tv box od majfrendow czy zdecydowanie lepiej rapsberry?
Macie moze gdzie poradnik jak zaczac uzywac kodi?
#kodi
  • 7
@eduardo8822: ale chcesz legalnie ogladac czy ogladac" telewizje internetowa"? jsk masz telewizor z android tv albo nowy smart tv to nie motrzebujesz zadnego boxa. Wystarczy wykupic jakis pakiet u dostawcy internetowego i wrzucic plik do jednego z paru dostepnych programow :)
@johnmorra: chcialbym miec dostep do w miare fajnych kanalow patrz premium moze hbo badz canal+ moze eleven, tv mam w miare nowy ale nie ma ani android tv tylko smart ale nie wiem czy da rade tam samemu wrzucic jakies pliki ten niny jego sklep play jest mocno ubogi w zasoby... ma youtube tvn playery i tvp cos tam...
@eduardo8822:
w sklepie play wiele nie znajdziesz. sa jakies modbro i inne ale roznie to dziala, w 90% wystarczy Ci kodi z dodatkami
jesli chcesz ogladac tv z naziemnej to sa fajne wynalazki typu wetek play2. jak mibox tylko z tunerem
haracz i tak dowalą :P
@eduardo8822: pewnie masz ten nowy smart. Jest tam aplikacja SSIptv i SIPIPTV. Sam mam w moim samsungu i sprawuje sie znakomicie. Zadnych boxow anten kabli tylko tv i wifi w nim. Sprawa z telewizja wyglada tak ze jest pare polskich dostawcow ale za te kanaly co wymieniles to musialbys z 200zl bulic co miesiac bo one sa zawsze w roznych pakietach. Sam eleven kosztuje teraz 30zl bodajze. Alternatywa sa dostqwcy nie