Aktywne Wpisy
xoxo900 +14
jestem tą mityczną szarą myszką, w szkole zawsze miałam dobre oceny, wzorowa uczennica, nigdy nie chodziłam na imprezy, siedziałam w książkach nawet w święta. Nie chodziłam na studniówki, miałam jedną koleżankę ze studiów, aktualnie zero znajomych. Jestem wycofana, małomówna.
Czy mam powodzenie u płci przeciwnej? Nie, nikt mnie nie podrywał oprócz jednego creepy kolesia, który kiedyś dosiadł się do mnie na studiach i podrywał mnie w cinge'owy sposób wypytując o to gdzie
Czy mam powodzenie u płci przeciwnej? Nie, nikt mnie nie podrywał oprócz jednego creepy kolesia, który kiedyś dosiadł się do mnie na studiach i podrywał mnie w cinge'owy sposób wypytując o to gdzie

AK-Optyk-Warszawa +968
#warszawa #okulary #optyk
Z okazji otwarcia nowego punktu robimy #rozdajo
Salon Optyczny AK
ul.Łodygowa 24A Galeria Łodygowa
03-687 Warszawa
ROZDAJO :
Spośród osób plusujących wylosuję 10.05.2024 o godzinie 18:00 , jedną osobę, która :
Otrzyma za darmo okulary korekcyjne. Jeśli będzie potrzebne badanie wzroku również będzie ono wykonane u nas.
Oprawa do wyboru każda z naszego asortymentu.
Soczewki z tworzywa z powłoką antyrefleksyjną.
Index 1,5 lub 1,6, lub 1,67 w zależności od
Z okazji otwarcia nowego punktu robimy #rozdajo
Salon Optyczny AK
ul.Łodygowa 24A Galeria Łodygowa
03-687 Warszawa
ROZDAJO :
Spośród osób plusujących wylosuję 10.05.2024 o godzinie 18:00 , jedną osobę, która :
Otrzyma za darmo okulary korekcyjne. Jeśli będzie potrzebne badanie wzroku również będzie ono wykonane u nas.
Oprawa do wyboru każda z naszego asortymentu.
Soczewki z tworzywa z powłoką antyrefleksyjną.
Index 1,5 lub 1,6, lub 1,67 w zależności od
źródło: IMG_20240501_194407
Pobierz

Dodatkowe pytanie: jeśli nie chcę by użytkownik mógł poznać bezpośredni link do pobieranego pliku na serwerze (a więc żeby nie mógł potem sobie po prostu bezposrednio wejsc w link do zasobu na serwerze, pomijając aplikację), to wystarczy właśnie dać xsendfile czy inną funkcję webserverową, czy serve to też załatwi?
#programowanie #django
@drakerc: Masz limit połączeń HTTP które w danej chwili może sensownie obsłużyć Django. W 99% nawet niski limit nie jest problemem, bo pojedyncze połączenia trwają ułamki sekundy. Kiedy wysyłasz userowi plik przez Django, tworzysz połączenie które może trwać bardzo długo. Jeśli pobieranie plików jest "standardową funkcją" twojej aplikacji,
Mam jeszcze jedno pytanie. Planowalem zrobić funkcję umożliwiającą pobieranie kilku plików "naraz", a więc user wybiera pliki, a Django/server kompresuje je do zipa / tar.gz czy inne archiwum. Nie jestem pewien jakoś co do tego też. Pewnie trzeba zrobić funkcję zipującą pliki (ZipFile + InMemoryUploadedFile?). Tylko kwestia która mnie zastanawiała, co jeżeli te zipowane pliki będą dość duże? Załóżmy że na serwerze mam 4GB RAMu +
Nie jestem też pewien ale zobaczyłbym też czy wywołanie programu zip przez subprocess.call() nie byłoby szybsze, ale tutaj wracamy do tematu zapychania wątku HTTP połączeniami.
Imho taka kompresja powinna działać na innym wątku via np. celery a frontend wyświetlał by tylko userowi JS'a który