Wpis z mikrobloga

@NEMfund: witam. To moj pierwszy wpis na wykopie wiec prosze o wyrozumialosc gdyby cos bylo nie w temacie :) Interesuje mnie NEM pod katem inwestycji w dluzszym terminie. Zainteresowal mnie wpis kolegi "kryptopomocnika" i funkcjonalnosc dla uzytku firmowego. Jak to bedzie wplywalo na wartosc, cene w dlugim okresie czasu ? Czy ta waluta i jej mechanizmy sa juz uzywane na szersza skale itd. Chodzi mi o to czy warto w to inwestowac i czekac. Warto moim zdaniem jesli waluta ma realna wartosc uzytkowa i nie jest chwilowa moda, banka czy narzedziem o wartosci wylacznie spekulacyjnej. Pozdrawiam
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piotr-m-ski: Czy warto w to inwestować i czekać? To jest główny problem w NEM. Większość ludzi czeka zamiast wziąć sprawy w swoje ręce. W NEM jest niewielka ilość osób, które pracują na to aby projekt się rozwijał. Mimo to osiągnął już bardzo dużo, ale kapitalizacja mogłaby być dziś znacznie wyższa, gdyby więcej osób było zaangażowanych.

Nie mogę namawiać na zakup, ale mogę powiedzieć, że większość ludzi w NEM nie rozstaje
  • Odpowiedz
dziekuje za odpowiedz. 1=1 w ciagu 3-5 lat to tak x100 aktualna cena. Na ile jest to realne biorac pod uwage rozwoj i postepy ktore oceniasz jako zbyt wolne ?

czy jest jakas strona gdzie mozna sledzic rozwoj, postepy, nowe projekty, realizacje itd ?

czy ludzie ktorzy to rozwijaja maja na to srodki, potencjal itd ?

ja
  • Odpowiedz
#nem
1$ to jak na razie takie marzenie, ale większość uważa za możliwe osiągnięcie ceny 0.1$ w tym lub następnym roku. Wszystko zależy od tego jakie firmy dołączą do projektu.

Główne firmy pracujące nad NEM lub powiązane z nim:
- główna osoba wspierająca NEM to Lon Wong, przedsiębiorca z 30-letnim doświadczeniem, rozwija NEM w Malezji, prezes fundacji NEM, szef Dragonfly Fintech
- Tech Bureau(właściciel giełdy ZAIF i technologii prywatnych blockchainów Mijin) - w pierwszej rundzie finansowania firma otrzymała ~6mln$ na rozwój tehnologii NEM
  • Odpowiedz
Istnieje też program Supernode w celu wspierania sieci, ale wymaga on utrzymywania węzła NEM i posiadania na nim 3 miliony XEM, to jak lokata, obecnie daje ok 5% zysku w skali roku, wypłaty są codziennie(obecnie ok 400XEM). To coś podobnego do Masternode w projekcie DASH.
  • Odpowiedz