Wpis z mikrobloga

@barbapapa: Algorytm nie przepuścił i tyle :) raczej wybitnie nikt tego nie weryfikuje. Kwoty nie są astronomiczne. Ale ogólnie 0% na allegro to dobry deal. Sam skorzystałem - daje to fajną możliwość kupienia rzeczy w cenach mocno internetowych na prawdziwe raty 0%, które zazwyczaj są zarezerwowane dla dużych marketów, które odsetki ukrywają w wysokiej cenie sprzętu.
@johnlocke-89: dokładnie, ja korzystam z 0% przy zakupach, które nie są mi mega niezbędne w tym momencie, ale na pewno przydadzą się w niedalekiej przyszłości, aktualnie kompletuje elektronarzędzia do warsztatu a rata rzędu 30zł/miesięcznie (teraz wziąłem sprzęt za 600zł) to jak mój jeden wypad do Biedry żeby coś na obiad kupić. Polecenie zapłaty na koncie i można zapomnieć, a sprzęt jest :)
@barbapapa: Różnią się drobnymi niuansami przy wypełnianiu wniosku, da się rozpoznać, Alior z tego co pamiętam pyta o jakieś pierdoły. Poza tym przy akceptacji regulaminu masz napisane (chyba) do jakiego banku składasz.
Czasem trzeba kilka razy złożyć żeby trafić na konkretny bank albo spróbować nazajutrz.
@barbapapa: Oby spisała się dobrze. Facet, który robił mi panele będzie robił też listwy MDF i ogólnie cały sprzęt Makita, ale właśnie ukośnicę ma MacAllistera (więc podobna półka) i strasznie hejtował. Ale jednak do MDF to musi być idealne cięcie - do drewna po prostu OK. Ranty można 'szlifnąć' papierem.
@johnlocke-89: wybór uzależniony był w dużej mierze budżetem jaki chciałem na to przeznaczyć, przy tym modelu zdecydowała wielkość tarczy 254mm oraz stolik w komplecie. Kiedyś miałem pożyczonego czerwonego Einchella do przycinania list przypodłogowych z MDF od paneli i jestem zadowolony z efektu. Sama pilarka ma trzymać kąty bo jakość cięcia zależy już bardziej od tarczy, wiadomo, te w komplecie to bardziej do cięcia zgrubnego niż finalnego.
Pobierz barbapapa - @johnlocke-89: wybór uzależniony był w dużej mierze budżetem jaki chciałe...
źródło: comment_PaErIfMn3MDkXjU2wODK1cTUyJiMHkf8.jpg
@barbapapa: Coś w tym jest co mówisz ;) Swoją drogą Einhell to całkiem przyzwoity sprzęt w swoim budżecie. Mam wkrętarkę tej firmy od bodajże 7-8 lat. Jeden akumulator już jest popękany i ledwo się trzyma :D ale sama wkrętarka daje radę (a spadła nie raz z wysokiej drabiny). A to wszystko za 149 na promo.

Chociaż teraz jestem zachwycony wkrętarką sieciową - zupełnie inna moc.
Mi po ok. 4 latach bardzo sporadycznego uzywania Einhella wkretarki akumulatorowej, przestała działać ładowarka. Jakby ktoś chciał to 20zl moge oddac wkretarke i walizke. Poznań
Co do rat, to mi odrzucil Alior, a na drugiej probie mBank przyznal ;)