Aktywne Wpisy
Noct +77
Mirki, uważajcie na #k--------------i, zmienił się skład. Nie wiem dokładnie kiedy, ale teraz zajeżdża taką sztuczną czekoladą, jeśli kojarzycie kiedyś figurki mikołajów były z czegoś podobnego. Przypomina taką "starą sztuczną czekoladę" i naprawdę się zawiodłem już samym zapachem po otwarciu opakowania.
Oczywiście to już nie są Wafelki z kremem kakaowym w czekoladzie, tylko Wafelki kakaowe zdobione czekoladą mleczną.
W składzie zmniejszyła się ilość miazgi kakaowej i zwiększyła tłuszczu palmowego. Podejrzewam, że obecnie
Oczywiście to już nie są Wafelki z kremem kakaowym w czekoladzie, tylko Wafelki kakaowe zdobione czekoladą mleczną.
W składzie zmniejszyła się ilość miazgi kakaowej i zwiększyła tłuszczu palmowego. Podejrzewam, że obecnie
źródło: obraz
Pobierz
przemek-ja +72
#nieruchomosci myślę sobię czas aby kupić dom. Nie będę budował bo szkoda mi nerwów, kupie używany bądź gotowy. Przeglądam ceny i c--j wam w dupe dowidzenia

#programowanie #codereview
A obiecasz mi, że za dwa lata jak jakiś inny programista będzie zmieniał kod to będzie wiedział, że kod jest zduplikowany?
Ogólne zasady żeby nie duplikować oraz że zła abstrakcja jest gorsza od duplikowania są pewnym defaultem dla większości przypadków i są sytuacje, że te zasady się nie sprawdzają. Wszędzie powinien wygrywać zdrowy rozsądek.
@kornfan: nie, bo w praktyce taka prowizorka, bo termin ciśnie częściej lub rzadziej zostaje w kodzie na stałe.
Co do samego zagadnienia - zduplikowanego kodu należy unikać, to duży problem w szczególnie w większych projektach, bo często powoduje to problemy gdy trzeba coś zmienić i zostanie to
To też jest z duplikowane, więc powinieneś w linijce 345 zrobić odwołanie do innej funkcji lub klasy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@razornfs: To zła struktura wymusza duplikację kodu.
Tak, powinna to być mania każdego szanującego się programisty. Dajmy na to będziecie robili podsumowanie kosztów zamówienia. Liczycie podatki każdego produktu, rabaty, rabaty zależne do klienta, podatki itp. Później przyjdzie temat zrobienia zamówień przez API. Skopiujesz kod odpowiedzialny za obliczenia, bo tak łatwiej i później wystarczy bardzo niewiele żeby każdy kod
1. Make it work
2. Make it beautiful
3. Make it fast