Wpis z mikrobloga

@kiedys-bylem-mlodszy: @Sad_Statue: No nie wiem czy VI przebije V, to jest kompletna gra, w ktorej juz nic nie mozna ulepszyc, a co najwyzej zmienic.
Jedyny problem tej gry to AI a to kuleje tez w VI

Nawet grafika jest zmieniona ot tak dla zmiany, zeby nie bylo ze czesc robiona na sile, a wielu osobom bardziej odpowiada ta z V, wiec jak dla mnie krok w tyl
  • Odpowiedz
@FireDash: xD To zagraj w piątkę bez dodatków, a potem w czwórkę bez dodatków. Zobacz jakie to są kompletne gry ;) Szóstka jest najprawdopodobniej "najkompletniejszą" Civką na premierę.
  • Odpowiedz
@Sad_Statue: dlatego nie gralem w VI zeby nie psyc sobie wrazen i skupiam sie jedynie na recenzjach i youtube
V jest lepsza od IV dzieki heksom i braku stackowania jednostek, cala reszta jest bez znaczenia
W VI to juz tylko zmiany dla zmian
No ale wiadomo, ze oceniac na powaznie bedzie dopiero mozna jak zaczna robic civ 7, szostka to na razie tylko ciekawostka, jak wyjdzie pelna wersja gry, to
  • Odpowiedz
@kiedys-bylem-mlodszy: tak jest z każdą civką w sumie od części trzeciej. Dopiero ze wszystkimi dodatkami przerasta poprzedników. Grałem civ 2 z dodatkami, w 3 bez dodatków i z dodatkami, w czwórkę bez dodatków i dodatkami a na piątke poczekałem dopiero na wszystkie dodatki, żeby nie psuć sobie odbioru :)
  • Odpowiedz