Wpis z mikrobloga

Jakby ktoś chciał wygrać Jengę to proszę o chwilę uwagi ;) Marcowa edycja Liczb Miesiąca powoli dobiega końca, więc są to już ostatnie chwile na zgłoszenie swoich typów do chyba najstarszego cyklicznego konkursu na Wykopie.

Dla osób niezorientowanych - Liczby Miesiąca to cykl w którym typujemy jak potoczą się wydarzenia nadchodzącego miesiąca. Można więc powiedzieć, że jest to zabawa w której trzeba mieć trochę szczęścia, trochę wiedzy, a i umiejętność podejmowania ryzyka czasem się przydaje.

Zasady zabawy są banalne:
1. Plusujemy ten wpis! (kto plusuje ten będzie miał szczęście w typowaniu!)
2. Typujemy wydarzenia pod tym adresem: https://szaloneliczby.pl/marzec-2017/
3. W polu imię/nick wpisujemy słowo: WYKOP

Osoba, która w podsumowaniu marca uzbiera najwięcej punktów wygra Jengę lub kubek z grafiką Jarońskiego (będzie można sobie wybrać).

W marcu przygotowałem dla Was pytania dotyczące #milionerzy, są też pytania sportowe i filmowe, no a na koniec nie zabrakło także quizów i ankiet. Trzymam kciuki za pomyślność Waszych przewidywań!

Korzystając z okazji mam też małą prośbę do osób, które uczą matematyki (głównie w szkole podstawowej i gimnazjum). Jeśli są na Wykopie takie osoby i byłyby w stanie poświęcić dosłownie godzinę na pomoc w skonsultowaniu pewnych materiałów edukacyjnych, to prosiłbym o kontakt na PW. Stąd też pozwolę sobie użyć tagu #matematyka żeby móc dotrzeć do tych osób.

Powodzenia Mirki!

#szaloneliczby #rozdajo
SzaloneLiczby - Jakby ktoś chciał wygrać Jengę to proszę o chwilę uwagi ;) Marcowa ed...

źródło: comment_ZRvQbtz7v1eoqVX8zjpZpcBVt3MBEwG3.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
@SzaloneLiczby: W sumie to chyba macie jakiś problem z powiadomieniami bo jak widzę jedyne podsumowanie mam z czerwca 2016. Spam sprawdziłem, skorzystałem z mailowej szukajki.
A sobie tam wziąłem udział w zgadywance chyba 3 czy 4 razy?
  • Odpowiedz
@worldmaster: Na 99% nie ma problemów z powiadomieniami o wynikach. Zabawa trwa już niemal dwa lata i miesiąc w miesiąc współczynnik otwarć maili z wynikami jest bardzo wysoki. Zresztą gdyby były problemy, to widać by to było chociażby po braku zwycięzców, a miesiąc w miesiąc wysyłam jakieś nagrody :)

Jakby tego było mało, to od dwóch edycji powiadamiam Was na maila że jest nowy konkurs i cała masa osób wchodzi
  • Odpowiedz
@SzaloneLiczby:
macie błąd w tym pytaniu:

Obok zostały wypisane cztery słowa, które kojarzą się z marcem. Które ze słów zostanie wskazane przez NAJWIĘKSZĄ liczbę osób?

powinno chodzić o kwiecień
  • Odpowiedz