Wpis z mikrobloga

Cześć Mircy. Jakiś czas temu pisałem o problemie, jaki miałem z komputerem, a mianowicie podczas oglądania niektórych filmów na youtube komp się wyłączał, po czym od razu wstawał. Wyglądało to jak hard reset. Sprawdzałem dzienniki zdarzeń, rzeczywiście występowały dwa błędy w momencie restartu, ale ze względu na małą wiedzę, nic mi one nie mówiły. Od tego czasu trochę minęło i udało mi się ze sporą dozą prawdopodobieństwa zawęzić przyczyny tego zjawiska do filmów w rozdzielczości 720p lub wyższej.

Czy macie jakieś pomysły cóż to może być? Temperatura? Zasilacz? Coś innego? Wiatraczek na procku się kręci, omiotłem radiator, na tym skończyły mi się pomysły. Z góry dzięki za wszelaką pomoc.

#komputery #pc #pytaniedoeksperta
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bartpabicz: tak jak napisałem, zasilacz, temperatury, na chrome/operze mogła po prostu działać akceleracja sprzętowa i korzystać z karty mogło i pobierać więcej prądu i tyle
  • Odpowiedz
@Fantomkiller: @Jurigag:

W OCCT przy teście CPU na Infinite przez 5 minut nie wyłąpał żadnego błędu - pomimo złapania maksimum temperatury (81'C). Przy teście PSU w tym samym programie test został przerwany po ok. 3 minutach, powód
  • Odpowiedz
@Bartpabicz: kiedy ostatnio pasta zmieniana? chłodzenie wyczyszczone sprzężonym powietrzem? jakie jest to chłodzenie? box od tego procesora czy może od innego? w ustawieniach occt powinno dać się wyłączyć tą opcje od wyłączania na temperaturze jakiejś tam
  • Odpowiedz
@Bartpabicz: no to wyczyść powietrzem, pastę wymień na nową bo temperatury za wysokie, jakieś wentylatory w obudowie masz? je też wyczyściłeś? jaki zasilacz pytam już po raz enty
  • Odpowiedz