Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Alzena +14
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Jakiej metody/strategii użyć kolorując plaster miodu 16 kolorami tak, by używając najmniejszej liczby pól każdy kolor sąsiadował z każdym. Ostatni kolor może być białym - czyli tłem i stykać się z innymi "jak woda" olewająca wyspę - ale może też być "jeziorem" jeżeli ktoś uzna za stosowne.
#grafy #matematyka #zagadka
@destruktiw_kommandoh:
Wczoraj razie próbowałem właśnie metody zbliżonej do @miszczu90 - ale "na piechotę".
Czyli oblewanie po kolei eliminując istniejące "duplikaty" ( Na rysunku "wiodący" kolor ma cyferki czerwone/żółte). Po tej operacji mam zestaw obiektów które muszę że tak powiem "uprościć", czyli to, co się da wpasować w już istniejące miejsca. Jednak nie mam faktycznie dobrej metody na to "upraszczanie". Wiadomo, że trzeba znaleźć i "nałożyć" maksymalnie