Aktywne Wpisy

Tacho_ +26
Pytanie do dzieciatych facetów ...
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Który z was z nieprzymuszonej woli dążył lub nalegał na posiadanie kaszojada?
Co rozmowa w biurze albo miedzy znajomymi, to cały czas narzekanie. Raz, że trzeba więcej #!$%@?ć, dwa że w sumie to ona nalegała, trzy że lekarze i inne obowiązki.
Już sam nie mogę rozróżnić zwykłego #!$%@?, czy faktycznie, facet chciałby sobie przeżyć spokojnie życie a dostaje:
szantaż emocjonalny prowadzący do wykorzystania seksualnego, w celu zaspokojenia
Davvs +412

![[AMA] Paweł Fajdek, pięciokrotny mistrz świata w rzucie młotem](https://wykop.pl/cdn/c0834752/cb6c48282d3c4c70261f8afb5f9fa77e36d122724502ac5937f39f268d049939,q70.jpg)

Tworze izometryczną grę 3D, coś na zasadzie a'la rpg. I mam problemy. Potrzebuje stworzyć działający skrypt który pozwoli na poruszanie się graczem a także jego animacje. To pierwsze już mam, tylko animacje nie chcą współpracować. Non stop jest odtwarzana animacja od Idle... Co mogę robić źle?
To mój kod na ClickToMove
Potrafi mi ktoś wytłumaczyć?
Animator anim;
void Start ()
{
anim = gameObject.GetComponent();
}
potem
wrzuciłeś klipy do tablicy Animations w komponencie?
private void Update()
{
_animator.CrossFade("run");
czemu wywołujesz CrossFade w każdej klatce?
If ... Then 'run' else 'idle'
private void Update()
{
**_animator.CrossFade("run")**;
if (Input.GetMouseButton(0))
{
GetClickedPosition();
}
MoveToPosition();
}
masz CrossFade w metodzie MoveToPosition, ale wywołujesz też w każdej klatce niezależnie od ifa (pogrubione)
najlepiej i tak zrobisz wymieniając komponent Animation na Animator tak jak pisał @wextor
Spoko, jeszcze dzisiaj podeśle (hura, darmowe assety!), ale profesjonalnej roboty się nie spodziewaj z mojej strony hehe - skrypty są w C#.
Ale i tak wolałbym się czegoś dowiedzieć co/jak etc, by na przyszłość wiedzieć niż ktoś miałby grzebać w moim projekcie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Aaaaalbo - spróbowałbym od zera z tą animacją i skryptem do