Wpis z mikrobloga

#arduino Hej Mireczki, chcę zacząć swoją przygodę z arduino. Poleci ktos jakis fajny zestawik ~ 200zl na start? Moze byc aliexpress :) Przeglądałem tam jakieś oferty ale nie potrafie sie za bardzo ogarnac z tym, bo jak mowiłem - zaczynam od 0 :D
  • 7
@kozi: @Devest: też myślę że lepiej zaczynać od podstaw ale moim zdaniem równolegle mieć Arduino to nie głupie choćby żeby pobawić się pewuemem robiąc jakieś lampki czy inne pierdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Devest: Poleciłem Ci forbot.pl, jakbyś kolego tam wszedł to byś zauważył KURS ELEKTRONIKI od podstaw, z którego również kierowany jesteś na stronę bootland.pl, gdzie możesz zakupić zestaw do kursu. Wszystkie ćwiczenia wykonujesz, a nie tylko czytasz o nich, toteż sucha teoria jak to piszesz to to nie jest.
@kozi: No spoko, aczkolwiek slyszalem, ze lepiej na aliexpress kupic zestaw startowy, bo w tej cenie mozna duzo wiecej sprzetu zgarnac, dlatego prosilem o dokladniejsze nakierowanie :D
@Devest: Bo to prawda, tylko, że szybko się okaże, że zestaw masz, części masz, tylko hmm co z tym w sumie zrobić? ;) Napierw kolego trzeba ogarnąć podstawy czyli napięcie prąd, popodłączać sobie, wtedy może dojść arduino. W innym przypadku się raczej zniechęcisz. Elektronika to cierpliwość ;p