Wpis z mikrobloga

Mireczki kupuje ktoś opony na raty? Jeśli tak to gdzie? Na oponeo wydają się w miarę ok warunki ale z kolei oponki trochę droższe.

#opony #motoryzacja
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Axtezim: ja kupuję w warsztacie oponiarskim obok mnie cena opony wyższa ale za przełożenie, wyważenie wtedy nie płacę. Wychodzi podbna cena i jestem jako kupiec obsłużony bez kolejki
  • Odpowiedz
@Axtezim: j---c raty, tylko drożej wyjdzie jak rajdowcem nie jestes to lepiej kupic gorszej firmy jakies nexeny np, ważne zeby rocznik był dobry tzn świeża gumcia i bedzie gut, wg mnie lepiej kupic takie niz jakies 2 letnie michalki
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@univac powiem Ci tak na zimę kupiłem z Goodyera trochę droższe od takiej średniej i jestem bardzo zadowolony, teraz myślę też o Goodyerach, bo jak by nie patrzeć raz ze komfortowo się jeździ dwa jak będę sprzedawał auto to wydaje mi się ze porządne opony też mogą podbić cenę
  • Odpowiedz
@univac: ja mam dokładnie na odwrót, często gęsto te chińskie gunwa do niczego się nie nadają, jazda po mokrym jak po lodzie. Wtedy lepiej kupić używane premium z dobrym bieżnikiem.
  • Odpowiedz
@Axtezim: jak nie masz kasy to załatw sobie debet na koncie w banku. Opony kupisz gdzie chcesz za ile chcesz i zapłacisz kredytem. Wejdzie ci pensja to spłacisz debet. W ciągu miesiąca znów wejdziesz na minus ale mniej i znowu pensja spłaci debet. I tak spłacisz na raty. Wyjdzie taniej (bo odsetki płacisz tylko od zadłużenia i tylko przez ten czas kiedy jesteś na minusie) i prościej niż latanie po
  • Odpowiedz
@Axtezim: no ale uważaj zeby starych nie wcisnęli bo to w gumie najważniejsze czasem kupujesz niby nowe ale tak naprawde stare sa o to mi chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz