Wpis z mikrobloga

@grap32: w GTA mi się grało lepiej na PC, w Wiedźmina lepiej na padzie. Problem jest z celowaniem i rozglądaniem się. Jeżeli jest strzelanie to jest przewaga myszki, ale jeżeli chodzi o poruszanie się i walkę wręcz to pad wygrywa
@grap32: kilkanascie lat gry w rpgi i gta na myszce i klawie here. od miesiaca konsola. wiedzmin tysiac razy wygodniej, polecam z miejsca, gta kwestia przyzwyczajenia i opanowania celowania
@grap32: Moim zdaniem gry takie jak Wiedźmin są stworzone pod pada, jeśli chodzi o sterowanie. Nie wyobrażam sobie wykonywać jakichś ciosów myszką, więc Wiedźmin, Dark Souls, Bloodborne itd. jak najbardziej na pada.

Inaczej ma się sprawa w grach w których się strzela. Jeśli grałeś myszką, to możesz się trochę przerazić na początku i lamić niemiłosiernie, ale po pewnym czasie idzie ogarnąć i pomimo tego, że imo myszką i tak się lepiej
@grap32: kwestia przyzwyczajenia, ja podstawkę W3 i GTAV przeszedłem zaraz po premierach na ps4.
Ostatnio przeszedłem GTAV i teraz robię Krew i Wino na pc i jakoś gra mi się lepiej teraz na klawiaturze :) Bardzo indywidualna sprawa. Próbowałem startować do nich na padzie steama oraz na emulowanym z ps4 - jakoś mi nie podeszło.