#anonimowemirkowyznania Jestem inżynierem zaraz po studiach i mam dwie oferty pracy. Dotyczy to pracy w przemyśle produkcyjnym. Co byście polecali, dużą korporację, która ma oddziały w całej Europie czy sporo mniejszy lokalny biznes (ale nie u żadnego janusza)? Zarobki na start bardzo podobne. (czytaj: niewielkie) #praca #cv #pracbaza #inzynieria
@AnonimoweMirkoWyznania: Korpo oczywiście, w CV nawet lepiej to potem wygląda, jak jest tam rozpoznawalna firma. Często mają lepsze pakiety socjalne dla pracowników. Bo o technologii, która w korpo jest zazwyczaj na zupełnie innym poziomie, wspominać chyba nie trzeba.
W małej firmie masz lepiej z tego powodu, że znasz wszystkich w firmie, łatwiej się dogadać z różnymi sprawami, często też jesteś all-aroud man, robisz wszystko więc i wszystkiego się uczysz, ale na
@AnonimoweMirkoWyznania: Zależy jakie korpo. Bo są takie, które wydaje się, że zajmują się rzeczami inżynierskimi, ale z inżynierią to nie ma nic wspólnego. I może oznaczać faktycznie śmierć dla inżyniera.
Jestem inżynierem zaraz po studiach i mam dwie oferty pracy. Dotyczy to pracy w przemyśle produkcyjnym. Co byście polecali, dużą korporację, która ma oddziały w całej Europie czy sporo mniejszy lokalny biznes (ale nie u żadnego janusza)? Zarobki na start bardzo podobne. (czytaj: niewielkie)
#praca #cv #pracbaza #inzynieria
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Shyvana
Bo o technologii, która w korpo jest zazwyczaj na zupełnie innym poziomie, wspominać chyba nie trzeba.
W małej firmie masz lepiej z tego powodu, że znasz wszystkich w firmie, łatwiej się dogadać z różnymi sprawami, często też jesteś all-aroud man, robisz wszystko więc i wszystkiego się uczysz, ale na