Aktywne Wpisy
Quear +7
smutne ze jakos od 8 lat wiedzialam co chce robic w zyciu i na jaki kierunek isc jednak im blizej tym coraz bardziej mi sie tego odechciewa i wydaje mi sie ze sie nie nadaje w ogole XD to co teraz mi sie wydaje wymarzona praca to chyba tylko speedrun to bezdomnosci albo reszty zycia z depresja ( ͡° ʖ̯ ͡°) pies dla atencji
Borsukii +11
Top1 najlepszych czesci kobiety
Roman Dmowski
#polityka #4konserwy #myslnarodowa #nacjonalizm
@Najzajebistszy: To nie ja to napisałem. A widać dokąd takie stwierdzenie zmierza.
Polecam ponadto przeczytać dzieła Dmowskiego.
@O5KAR: Jak dobrowolną
@O5KAR: Podstawowa funkcja państwa to służenie rządzącym. Na wolnym rynku ludzie poradzą sobie znacznie lepiej bez przymusowej "obrony" albo korzystając z usług prywatnych agencji ochrony, broniąc się samemu albo nie robiąc zupełnie nic bo może wolą uciekać przed agresorem - nikt nie ma prawa ich zmuszać żeby finansowali obronę. W ogóle pisanie,
@Kapitalis: Przeprosiłem, ale chyba pochopnie bo to co mówisz to jest czysto anarchistyczna utopia. Anarchokapitalistyczna jeśli wolisz, pacyfistyczna, wyidealizowana i nierealna, jak każda utopia. Jeśli, zgodnie z Twoim twierdzeniem, to jest skuteczniejsza forma organizacji to czemu nie istnieje i nigdy nie istniała, czemu inne osiągają sukcesy, są zdolne przetrwać i się rozwijać pochłaniając słabsze twory i takie eksperymenty? Wolny rynek, dobór naturalny. Mówisz o prawie, znowu w oderwaniu
@O5KAR: Na jakiej podstawie twierdzisz, że wolność jest utopią?
@O5KAR: Prawem naturalnym jest właśnie wolność od agresji, od bycia rządzonym przez innych. Wolność od przymusu!