Wpis z mikrobloga

@nocnica:
1. Gotujesz tortellini
2. Na patelni zagęszczasz krojone pomidory z puszki (można dodać trochę czosnku i bazylii)
3. Mieszasz wszystko razem i przekładasz do naczynia żaroodpornego
4. Na wierzch posypujesz startą mozzarellą
5. Do piekarnika i zapiekasz aż mozzarella się zrumieni

Ja do sosu pomidorowego dodaję jeszcze podsmażone mięso mielone, ale miało być bez mięsa :)
Pewnie nikogo to już nie interesuje :D Ale zrobiłam swoją wariację tortellini. Z samym sosem wydało mi się za łyso, a pomidorów nie miałam pod ręką, więc wraziłam do pierożków marchewkę z groszkiem, do tego sos śmietanowo-serowo-ziołowy i dałam kapkę tabasco. Trochę mdłe się wydawało na początku, więc skropiłam całość cytryną :) Wyszło w pytkę :D Myślę, że w przyszłości dołożę podsmażoną cebulkę, powinno być jeszcze lepsze ;)