Wpis z mikrobloga

@MG66: Napisałem wyżej. Wersji deweloperskiej nie polecam, bo to wersja Beta w której zdarzają się błędy. No chyba, że chcesz żeby było jak w tej paście o telefonach i dzwonieniu po karetkę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Xiaomi.eu traktuje swoje wydania stabilne odrobinę po macoszemu (nie wiedzieć dlaczego).

Telefon, przynajmniej dla mnie, to ma być urządzenie niezawodne, które działa stabilnie.

Używałem Globala i softu od Xiaomi.eu, i ostatecznie
@MG66: to forum dla fanatyków więc nie bierz wszystkiego na poważnie co tam piszą ( ͡° ͜ʖ ͡°) będą polecać swoje romy to chyba normalne
Zainstaluj Global Stable i nie przeżywaj będzie dobrze XD, bo i tak wszystko bazuje na tym samym romie china.
@Arqadio: No to zamawiam globala ^^ jak przyjdzie to jeszcze się okaże czy to syfmiui z CN w kodzie, jak tak to leci miuipl. Takie pytanie jeszcze - pierwsze czynności które trzeba zrobić przed użytkowaniem to full wipe tak jak tutaj i nic więcej?
@MG66: zależy jaki rom, jak global to nic co najwyżej możesz przywrócić do ustawień fabrycznych a jak syfmiui to i tak musisz wgrać globala dev do odblokowania bootloadera. Jaki model kupujesz bo nie napisałeś albo ja niedoczytałem
@Arqadio: rn3p kenzo, jak mi przyślą syfa to żeby wgrać global stable też trzeba będzie bawić się w odblokowywanie bootloadera i to twrp, edl, miflash itp.?
czytając o romach wpadłem jeszcze na cyanogena, podobno dobry fest, co sądzisz?
@Arqadio: widzę że to na dev poradnik a nie stable
Ej ostatnie pytanie xD odblokowanie bootloadera w czymś przeszkadza/ma jakieś wady/zmniejsza bezpieczeństo danych w tel?