Wpis z mikrobloga

Jako, że na tagu pojawił się pomysł stworzenia serii #recenzjayerby postaram się jak najlepiej opisać klasyk i mój numer 1 na liście yerbek - Cruz de Malta

Info od sklepu: Cruz de Malta jest produkowana już od 1874 roku według tej samej receptury. Yerba ta wyróżnia się delikatnym smakiem, lecz stosunkowo mocnym działaniem. Dzięki temu stała się ona jednym z najbardziej cenionych gatunków w Argentynie.

Nazwa: Cruz de Malta
Cena i miejsce zakupu: 46zł <1kg>, Yerbomania, Wrocław ul. Kurkowa 37 zakupiona stacjonarnie.

Smak: Moja ulubiona yerba o mocnym, lekko dymnym i wyrazistym smaku. Smak klasycznej, esencjonalnej yerby. Zdecydowanie pozycja must have must try dla każdego siorbacza. Moja ocena: 5/5.

Skład: 100% yerba mate z gałązkami

Szczególnie bogata w: potas, mangan.

Moc: Po detoksie od yerby ta pobudziła mnie intensywnie, ale zawsze miałam niezłą tolerkę i kofeina na mnie kiepsko działała. Ocena wg. tego jak inne yerby na mnie działają, a jak działa ta: 5/5.

Inne, uwagi: Osobiście zalewam w temp. 70 - 75 stopni Celsjusza. Nie lubię gorącej yerby. Obawiam się, że przez niższą temp. parzenia moja ocena co do zawartości kofeiny i pobudzenia może być nieobiektywna.

Ogólna ocena: 5/5.

Na koniec chciałam zaznaczyć, że to tylko i wyłącznie moja opinia nt. wyżej wymienionej yerby. Oczywiście testujcie sami, piszcie inne recenzje oraz zapraszam do dyskusji w komentarzach.

Pozdrawiam cieplutko,
Sofa
#yerbamate #yerba #yerbamatewykopclub #recenzjayerby #cruzdemalta
Sofa - Jako, że na tagu pojawił się pomysł stworzenia serii #recenzjayerby postaram s...

źródło: comment_ApiSQLD0K2TzVpGCpCnuRbZ93VJN9CtH.jpg

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A ja od kiedy kupiłem Cruz De Malta to tak leży, 3 razy próbowałem, za każdym razem po pierwszym parzeniu wyrzucam bo mi nie smakuje jak cholera. I żeby nie było, w ciągu dnia piję colona, pajarito klasyczne lub despaladę od taragui więc tu nie chodzi o gorzki smak czy cierpkość yerby, po prostu jakiś aromat skopany.
  • Odpowiedz