Wpis z mikrobloga

Elegancja Francja. Miło i przyjemnie się dodaje. Nie wiem tylko czy dobrym pomysłem jest z automatu wrzucanie heada strony jako nazwy znaleziska. I tak w ogromnej większości ludzie zmieniają tutuł na własny. Może zostawianie pustego pola będzie efektywniejsze.
@m__b: Hmmm... ogólnie całkiem poręczne, rozumiem ze nie wybieramy jednej z trzech kategorii ponieważ teraz strona sama rozpoznaje czy to filmik info czy obrazek?

Wyszukiwarka duplikatów o dziwo działa dość sprawnie i nawet zapodaje linki łudząco podobne do naszej treści (piwo się należy temu co wyszukiwarkę podrasował)

Co jeszcze, nie żebym marudził ale nie mogę się doczekać opcji zmieniania podglądu linku, wiecie nieraz ten obrazek jest najgorszym spojlerem, a innym razem
@wykop: To "edytuj" wjeżdża mi w pole tekstowe i zasłania treść.

I patrząc na komentarze nikt chyba nie zauważył, że teraz zapisuje na później niedodane znaleziska. Mówiłem, że przycisk "zapisz na później" się przyda. To chyba najlepsza z dodanych funkcjonalności (przynajmniej dla mnie), trochę szkoda, żeby była ukryta i korzystanie z niej zależało od tego czy przeczyta się jakąś informację o nowych funkcjach lub trafi przypadkiem.

Widzę, że dodawanie do nieoficjalnych
Bug czy feature: podczas dodawania nowego znaleziska, gdy pobrany opis nie mieści się w polu tekstowym, również po kliknięciu pole się nie powiększa, trzeba przesunąć kursor w dół opisu (np. przy pomocy strzałek na klawiaturze), aby pole się powiększyło i pokazało cały opis.
Kolejny bug: gdy z listy wybieramy kategorię (grupę) wykopaliska, to wszystko jest podzielone na kategorie (np. aktualności) i podkategorie (np. Świat). Na samym dole są kategorie "Inne" oraz "+18", które jednak nie mają podkategorii, więc nie można tam nic wybrać.
@dstranz

Mam babola. Jak dodajemy znalezisko, ze dodawajka pobiera ze strony tytuł i leada. Jak chcę edytować, to cały tekst jest zaznaczony. Pierwsze podejście - delete, aby wyczyścić całość. Nie działa, trzeba backspace i każdy znak po kolei.
Ta wykopowa pokazywarka nie filtruje wklejanego tekstu, ze jak sie wrzuci cos skopiowanego ze strony to sa rozne kolor, pomieszane wielkosci czcionek i na koniec i tak wyglada wszystko zupelnie inaczej.

Szczerze mowiac wole poprzedni sposob dodawania, byl prostrzy.
@Ryu - teraz już będą strzałki nawet przy jednym zdjęciu. Możesz zatem zmienić sobie na inne zdjęcia albo na "brak miniaturki".

@rss - lista kategorii poprawiona.

@MajkiFajki - delete i strzałki już działają też jak jest wyczerpany limit znaków.
@wykop @m_b: warto byłoby dopracować chyba jeszcze 2 rzeczy:

1. dodawanie czasu do filmików z YT. Niestety, ale np. opcja #t=0m5s nie działa, bo automatycznie znacznik jest usuwany :(

2. dlaczego, gdy dodaję materiał do wykopokazywarki (czy jak się to nazywa), to gdy pojawia się materiał w znaleziskach, to link prowadzi wpierw do komentarzy a po ponownym kliknięciu w tytuł dopiero do odpowiedniej treści, a nie od razu do odpowiedniej treści?