Wpis z mikrobloga

Mirki programiści, mam pytanie odnośnie zarobków ale przed tym krótka historyjka.
Przygodę z webdeveloperką zacząłem jakieś z 6 lat temu, przez ten czas robiłem głównie projekty dla siebie. Photoshop, frontend i backend mam dość nieźle opanowany. Miałem doświadczenie z Zendem, Yii, a teraz siedzę przy Laraverze. Na koncie mam jedną stronę która w pewnym momencie czasu jakiś tam mały sukces miała. I teraz tak: aktualnie robię jakieś małe gównozlecenia na freelancerze oraz w międzyczasie tworzę swój serwis internetowy, który znając życie pochłonie jeszcze dużo czasu zanim będzie skończony. Zastanawiam się czy nie zatrudnić się w jakieś firmie programistycznej a po godzinach zajmować się swoim projektem. Nigdy nie pracowałem w teamie, to byłaby moja pierwsza praca jako programista. Generalnie oceniam moje zdolności dosyć pozytywnie ale zapewne wiele bym się nauczył w takiej pracy. Powiedzcie mi co byście zrobili na moim miejscu. Jakich minimalnych zarobków powinienem oczekiwać?
#php #laravel #zarobki #programista15k #webdev #programowanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bbes: Nie napisałeś nic o wykształceniu, ale obstawiam, że koło 4k powinieneś się spodziewać. Gdyby to było 6 lat doświadczenia komercyjnego, to zupełnie inna bajka ;)
  • Odpowiedz