Wpis z mikrobloga

Czy ktos z was dodawał suskę do piwa ? Ile ?
Mam zamiar podzielić porter (24blg) który właśnie kończy burzliwą na pół i do 10L dac suskę na cichą.
Kombinował ktoś ?
#piwowarstwo
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anagaro: Pozwolisz, że wyśmieję ten przepis. Bałtyk 13.3 blg; 59IBU hahahaha
Surowce fermentujące: Suska Sechlońska XD
PS. Suskę chciałem dodać na cichą, więc do gotowania bym jej nie wrzucał ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@makapakaninja: na 18l 28Blg 250g zrobiło robotę, pierwsze pół roku mocno wędzone, teraz się ułożyło po roku i ma fajne nuty, jakby teraz był konkurs to by może i wygrało, zamiast smutnego drugiego miejsca ( ͡° ͜ʖ ͡°) A patrząc na potencjał leżakowania to może być tylko lepiej :D
  • Odpowiedz