Wpis z mikrobloga

Czy ma ktoś linki do artykułów o wyłudzeniach zasiłków przez imigrantów w Niemczech? Chodzi mi m.in. o wielokrotne rejestracje i używanie różnych tożsamości. Znalazłem artykuły głównie z portali typu fronda i niezalezna, ale tam nie było podanych dokładnych źródeł, a niemieckiego nie znam, żeby samemu znaleźć.
Chodzi o coś takiego jak tutaj:
https://www.tagesschau.de/inland/sozialbetrug-101.html
#imigranci #niemcy
  • 10
@pan_obszczymur: Wypowiem się bez czytania Twojego źródła. W DE pewnie się to zdarza ale jest to bardzo utrudnione. Po pierwsze urzędy tutaj maja dostep do Twoich danych z inych urzędów a i tak pytaja sie Ciebie po 1000 razy listownie o to co juz wiedzą.Wszystko to po to aby dobrze zweryfikowac Twoje podanie o zasiłek.
@Konwerter w 2015 roku było tylu uchodźców w Niemczech że Niemcy rezygnował i z pobierania odcisków palców.Wystawiali tylko papiery.Jezeli uchodźca po otrzymaniu papierów pojechał do innego miasta i podał inne nazwisko przy ponownej rejestracji otrzymywał kolejne dokumenty na inne nazwisko.
Sprawa w Niemczech wyszła na jaw bo jeden z urzędników w biurze socjalnym skojarzył uchodźce z twarzy ale był pewien że się inaczej nazywał.Od tego zaczęły się kontrole
@pan_obszczymur od 2016 pobierają odciski palców.Najpierw to oni muszą rozpatrzyć te związki o azyl które u nich leżą za rok 2016.Gdzies czytałem że sprawa nie będzie rozwijana, będzie śledztwo i tyle.Bo oni nie wiedzą kogo mają szukać jak ktoś miał dziesięć dokumentów no i gdzie teraz mieszka.
w 2015 roku było tylu uchodźców w Niemczech że Niemcy rezygnował i z pobierania odcisków palców.

@spokojnie_to_ja: Nie rozpowiadaj głupot. Żródła z prawicowyinternet się nie liczą

Sprawa w Niemczech wyszła na jaw bo jeden z urzędników w biurze socjalnym skojarzył uchodźce z twarzy

To dowodzi tylko tego jak niemcy poważnie podchodza do tematu. Urzędasowi który pracuje za kilka jurków więcej niż minimalna chce się cokolwiek kontrolować.

Jeżeli znasz kogoś osobiście kto