Wpis z mikrobloga

Jestem uczniem trzeciej klasy technikum informatycznego.
Na informatyce jedyne środowiska do programowania lub tworzenia stron www jakich się uczyłem to C++, JavaScript, Html, CSS.
Postanowiłem że wezmę się za siebie i dalszym rozwojem pod tym aspektem pokieruje sam. Zapisałem się na praktyki do pewnej firmy zajmującej się programowaniem. Podczas praktyk będę musiał stworzyć jakąś aplikacje internetową, Już z góry Pan który podczas praktyk będzie mi pomagał podał listę środowisk których muszę się nauczyć :
-C#
-jQuery
-ASP.NET MVC
- Microsoft SQL Server i Microsoft SQL Server Express

Szukać umiem, więc osobiście będę szukać kursów, poradników dotyczących tych środowisk. Ale może ktoś z was też się kiedyś uczył tak jak ja i poleca jakieś kursy, poradniki, książki które jego zdaniem są prowadzone w sposób który sprzyja nauce ?

Pozdrawiam
#programowanie
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ragnarek: przecież js/java/c# to tak na prawdę jeden ch*** (przysłowiowy). To tylko języki których ogarnięcie zajmuje bardzo niewiele czasu, dodatkowo dochodzi do tego setką innych narzędzi/frameworków które zmieniają się co tydzień. Nauczenie się składni to jest chwila, gorzej się nauczyć myśleć jak programista. W IT uczysz się pod konkretny projekt.
  • Odpowiedz