Wpis z mikrobloga

Kupiłem niedawno #dysk #ssd GoodRam Iridium Pro 240GB i wydaje mi się, że był to chyba najgorszy zakup. Wcześniej miałem inny dysk SSD i nie było z nim tylu problemów co z tym #goodram - już wyjaśniam w czym mam problem. Otóż dyskowi zdarzają się freezy jeśli wykonuje jakąś dużą operację na plikach - wtedy dysk jakby przestawał odpowiadać na wszystkie inne aplikacje, które działają na tym dysku - dostają one freeza i dopiero po pewnym czasie wszystko wraca do normy.
Przykład absurdalnego freeza - kliknąłem prawym przyciskiem na dużym pliku rar - czekałem z półtorej minuty z zamrożonymi aplikacjami na tym dysku a następnie wykonałem reset, bo nie miałem ochoty czekać dłużej.
Nie wiem czy to obejmie gwarancja, bo dysk działa poprawnie, jedynie w trakcie bardziej zaawansowanych operacji coś mu się dziwnego dzieje.
Dzisiaj przekroczyłem połowę dostępnej pojemności i ten problem zaczął pojawiać się częściej. Sprawdziłem za pomocą HD Tune i DiskInfoX64 i nie ma tam (raczej) żadnych problemów. Załączam wykres z hdtune, to normalne?
Zakopianczyk - Kupiłem niedawno #dysk #ssd GoodRam Iridium Pro 240GB i wydaje mi się,...

źródło: comment_guIYJe4YCLuaMYsCUkXBh14vv5dT6SQk.jpg

Pobierz
  • 22
@SpokojnyLudzik: Dzięki, przydatna informacja, że jest jakieś rozwiązanie, które całkowicie eliminuje ten problem. Mimo to wydaje mi się bardzo dziwne, że trzeba grzebać w rejestrze, aby dysk działał prawidłowo. Przez ten czas miałem do czynienia z dyskami SSD innych firm i niezależnie od ich zapełnienia nie miały takowych problemów. Dlatego dysku pozbyłem się, a dokładniej zamontowałem go w laptopie żony, gdzie nie jest nawet w połowie zapełniony, więc nie sprawia problemów.