jak sobie radzicie z przepełnieniem żołądka na masie? bo ja już nie daje rady jeść, naprawdę, myślę o tym czy nie kupić trochę carbo xd bo nie chcę nabijać kcal tłuszczami bo i tak ich mam sporo. #silownia
@Niedoszacowany: żreć do porzygu. Zaraz się zlecą szczury 80kg z kratą na brzuchu i zaczną mnie jechać. Jak chcesz być duży, to trzeba #!$%@?ć a nie jakieś kanapeczki i szejki.
@bst: będzie powoli podbijał i robił adaptacje to nic sie nie stanie. Ps. jak nie ma wzdęc itp. to enzymy zbędne. @Niedoszacowany: nie chcesz tłuszczy to dodaj cardio ( na masie też się przydaje)
@bst: @1mnew: o dziwo nie mam problemów z wzdęciami i gazami, kiedyś miałem, ale nie wiem jaka zmiana w żywieniu to spowodowała. Tłuszcze mam już czasami pod 2g/kg
@Niedoszacowany: to ja żrę 3,5k od wagi 85kg, wzrost 182 i ciągle rosnę. Dobijam do 92kg. Jak Ty to wyliczyłeś? Chyba, że masz jakąś ciężką pracę fizyczną, albo dużo cardio to ok.
@jaskiniowe_zgliszcza: nic nie wyliczalem. Po wakacjach wjechał reverse i racjonalnie sobie zwiększam od tamtej pory kaloryke. Prace mam na nogach, trochę się nadzwigam, nie dużo, ale widocznie od tego metabolizm zwariował. Cardio to czasami kilkanaście minut walenia w worek po treningu więc też nic wielkiego.
#silownia
@Niedoszacowany: nie chcesz tłuszczy to dodaj cardio ( na masie też się przydaje)
@Niedoszacowany: to ja żrę 3,5k od wagi 85kg, wzrost 182 i ciągle rosnę. Dobijam do 92kg. Jak Ty to wyliczyłeś? Chyba, że masz jakąś ciężką pracę fizyczną, albo dużo cardio to ok.