Wpis z mikrobloga

Jakis czas temu zajaralem sie #macbook #macos #laptopy #komputery . ale na nowke nie mam kasy, chcialbym kupic najpierw cos slabszego,starszego i uzywanego,zobaczyc czy w ogóle to mi sie podoba i sie zastanawiam. Powiedzcie mi, czy jest sens kupowac np jakiegos Macbook Air 13" z roku np 2011-2012 uzywanego z allegro za powiedzmy 2300-2600zl? Tylu letni macbook bedzie sprawnie dzialał? Laptop i tak by sluzyl glownie do internetu, muzyki i ogladania filmow,seriali wiec duzo od niego nie wymagam, byle by spawnie chodzil. jakie macie zdanie? #osx #apple
  • 9
@Fantomkiller: windowsow używam od x lat i już trochę jestem znudzony chyba, mam iPhone wiec tez chyba kolejny plus , tylko się zastanawiam czy te 4-5 letnie modele będą działać w miarę sprawnie.
@quarox Kolega jest zajawiony na maki, używa takiego małego diabła z monitorem 28" z Qhd rozdziałką i śmiga aż miło. Co prawda trochę narzekał na szybkość działania ale to ze względów że programuje i troche mu muli na milionie kart / kompilacji etc. Bo przy użytkowaniu normalnym i jak ja do tego siadałem to miodzio.

Grać nie będziesz więc model z i5 i ssd będzie śmigał baardzo dobrze do zastosowań biurowo /