Aktywne Wpisy
Canzone_ +236
Wy chyba nie ogarniacie, że Baxton zapłacił Olce za milczenie i Konop musiał usunąć z filmu materiały, które od niej dostał. Była też druga dziewczyna "od Boxdela", która się wycofała. Może Wardęga mówiąc coś o mocniejszych rzeczach na niego, miał na myśli to, czego ostatecznie w tym filmie Konopa nie zobaczyliśmy.
#famemma
#famemma
Potifara +99
Odrażające jest to, że tak spora część polskiego internetu jest w stanie bronić Michała „Boxdela" Barona. Nie mogę na to patrzeć. Przedwczoraj napisałem tutaj wpis zakończony „I pamiętajcie. Nie zostaje się wyrzuconym z własnego kilkudziesięciomilionowego przedsiębiorstwa na podstawie dwóch screenów." Dlaczego?
Bo najważniejsze osoby w federacji FAME widziały pewne rzeczy. Rzeczy, które teraz są dowodami i aktualnie znajdują się w prokuraturze. To te same rzeczy, które zostały zablokowane odnośnie publikacji ich w
Bo najważniejsze osoby w federacji FAME widziały pewne rzeczy. Rzeczy, które teraz są dowodami i aktualnie znajdują się w prokuraturze. To te same rzeczy, które zostały zablokowane odnośnie publikacji ich w
książka to zbiór jedenastu opowiadań, w których absurd miesza się z surowym realizmem dnia codziennego. czytając czułam się, jak gość w podrzędnej knajpie, w której barman snuje opowieści, od których miesza się w głowie z zachwytu i bezpośredniości.
sam Hrabal o pabitelach pisał w swoim eseju tak: "Pabitel to człowiek, przed którym piętrzy się nieustannie ocean natarczywych myśli. Jego monolog płynie bez przerwy..., Pabitel jest narzędziem języka..., Pabitel przeważnie niczego nie czytał, za to dużo widział i dużo słyszał, Pabitela przepełnia zachwyt nad światem widzialnym, Podczas gdy mądrzy i roztropni dezynfekują się starannie, pabitel pachnie człowieczeństwem, Pabitele dowodzą, że życie warte jest przeżycia."
czytaliście? jakieś opinie? która powieść Hrabala was zachwyciła?
#hrabal #ksiazki #czeskieksiazki
Warto zerknąć!
@agaja: dzięki, sprawdzę koniecznie!