@zagorzanin: Widzisz. Nie o to chodzi. Nie wrzuciłeś - Twój wybór. Ale jak już plujesz gównem na orkiestrę i na to, co robi... To dlaczego miałbyś z ich działań korzystać? Jeżeli mówisz wszystkim, że żarcie z mcdonalda jest do d--y i smakuje jak g---o a łazisz i je żresz... To jesteś czym? Gównojadem?
@SmieszekZawadiaka: Gdyby Twoje dziecko uratowali lekarze korzystający ze sprzętu kupionego przez WOŚP - sam sobie dopisz resztę. Ale siedząc u matki w piwnicy raczej nigdy nie dowiesz się co czuje człowiek, który właśnie usłyszał, że zanika tętno jego dziecka grubo przed terminem porodu.
@Zdupcyngiel: no i tak nawiązując do obrazka tak się zastanawiam na ile realny wpływ na poprawę służby zdrowia w Polsce ma Owsiak. Ma jakiś na pewno, w końcu daje X pieniędzy rocznie na sprzęt medyczny, ale:
biorąc pod uwagę, że to jest kwota śmiesznie niska w porównaniu z całością wydatków na NFZ, to czy Owsiak rzeczywiście wręcza szpitalom sprzęt, którego bez niego by nie było? Idziesz do szpitala i widzisz
@Pete1: Z chęcią zobaczę rozbicie tej kwoty z NFZ na poszczególne działania. Umówmy się - sprzętu brakuje. Pieniędzy też ile by nie było to zawsze będzie brakować.
A co do realnego wpływu - w moim przypadku jest to dziecko o którym pisałem wcześniej i żona, która przez cały okres ciąży miała pompę insulinową kupioną przez wośp. Czym jest pompa insulinowa? Ot, takie małe pudełeczko, które na wolnym rynku kosztuje gdzieś
@Pete1: ładny wykres. Proponuję przejść się po oddziale neonatologii czy porodówce. Zobaczysz ile sprzętu ma naklejki wosp. I w jakim stanie jest ten, który ich nie ma.
Z chęcią zobaczę rozbicie tej kwoty z NFZ na poszczególne działania. Umówmy się - sprzętu brakuje. Pieniędzy też ile by nie było to zawsze będzie brakować.
@Zdupcyngiel: ale to też nie jest tak, że całość z WOŚP idzie na sprzęt medyczny i szkolenia. W 2011 roku kupiono za 1% nową siedzibę organizacji, do tego pic powiązany + pensje dla pracowników WOŚP (w tym po kilkanaście tys zł miesięcznie dla Owsiaka
@Pete1: Też byłem ostatnio ok 3 lata temu i jakieś 60% sprzętu (wszystkie w miarę nowe) miało naklejki. Może u Ciebie zbyt prawicowy dyrektor i nie przyjmują sprzętu, albo naklejki zdzierają ;)
Komentarz usunięty przez moderatora
@Bohun_Zygmund: Dla mnie to może wydawać nawet na k--s i dziwki. Uratował mojego syna.
@zagorzanin: Wiem, że czytanie ze zrozumieniem to bardzo duże wyzwanie intelektualne.
biorąc pod uwagę, że to jest kwota śmiesznie niska w porównaniu z całością wydatków na NFZ, to czy Owsiak rzeczywiście wręcza szpitalom sprzęt, którego bez niego by nie było? Idziesz do szpitala i widzisz
A co do realnego wpływu - w moim przypadku jest to dziecko o którym pisałem wcześniej i żona, która przez cały okres ciąży miała pompę insulinową kupioną przez wośp. Czym jest pompa insulinowa? Ot, takie małe pudełeczko, które na wolnym rynku kosztuje gdzieś
@Zdupcyngiel: ale to też nie jest tak, że całość z WOŚP idzie na sprzęt medyczny i szkolenia. W 2011 roku kupiono za 1% nową siedzibę organizacji, do tego pic powiązany + pensje dla pracowników WOŚP (w tym po kilkanaście tys zł miesięcznie dla Owsiaka
Może u Ciebie zbyt prawicowy dyrektor i nie przyjmują sprzętu, albo naklejki zdzierają ;)