Wpis z mikrobloga

Powoli przymierzam się do kupna telewizora. Zależy mi głównie na #smarttv 48 calach i marce innej niż Samsung (mam uraz do nich ;-)). No cóż, na tym wymogi się kończą, bo nie znam tych wszystkich specyfikacji i co z czym się je. Dlatego zmierzam do Was z pytaniem. Ostatnio trąbią w reklamach o telewizorze Sony 48WD650. Czy ktoś posiada i może się wypowiedzieć? Wprawdzie wszędzie jest mnóstwo opinii, ale jak wiadomo, to może być piękny marketing, że się aż spuszczają nad nimi, a wiadomo jak to działa. Dlatego wolę się Was spytać o ocenę. Może ktoś pomoże.

Dziękuję. :-)

#sony #telewizory #kiciochpyta #elektronika
  • 9
@souriss osobiście nie posiadam, ale szukałem niedawno czegoś, co warto kupić, bo sam się zastanawiam nad zmianą telewizora i trafiłem na Panasonic TX-49DXU601 - fajne parametry, dobra cena i chyba spełnia Twoje wymagania.
@Aurii: Teraz jest wprost przeciwinie, bo obraz będzie jednym z najlepszych. W modelach z 2015 rzeczywiście było znacznie słabiej, bo tam 48w705 lub 48r550 były telewizorami bladymi i dla cyklopa, gdzie kąty widzenia były słabiutkie. 48wd6 i wd7 wypadają świetnie pod tym względem. Ciężko znaleźć coś fajniejszego.

@souriss: Jednak jeśli zależy Ci na smart tv, to odpuść sobie ten model, bo nie ma w nim przeglądarki (taki tam okrojony smart)
@Aclyoneus: Dziękuję bardzo. Właśnie zastanawiam się nad czymś do 2500zł. Wiem, że łatwo się mówi, że dorzuć 200zł i będziesz mieć lepsze, ale jednak mi bardziej zależy na cenie bliżej tych 2000zł. Właśnie rozglądam się za Panasonikiem TX-49DS500E. Całkiem przyjemne parametry i wielkość, która komponuje się z całkiem przystępną ceną.
@souriss: Panasy DS500 i DX600 to przeciętniaki, szczególnie nie mogę polecić 500tki. Z Panasa to model DS630, ale to powyżej kosztów.

Jeżeli zależy na Smarcie, poszukaj może Philipsa 49PFH5501, model na Androidzie, i powinien się w cenie 2500 zmieścić.