Wpis z mikrobloga

@grim Od lekko ziołowej do wody z petami. Na początek najlepiej kupić oprócz zwykłej jakąś smakową. Taka na przykład miętowo-cytrynowa jest bardzo przyjemna.
  • Odpowiedz
@KIJU87: o wlasnie dzisiaj kurier ma mi przywiezć duze naczynie z palo santo, okute. Wczesniej tylko ceramika. Jestem ciekaw czy faktycznie wpływa na smak. Jaki susz tam popijasz? :)
  • Odpowiedz
@Henryk_Chinaski: Mam prawie 40 lat, kawy napiłem się raz w życiu, nie potrzebuję kofeinowego kopa z rana. Ani ty, ani nikt inny, to zwykła uzależniająca używka bez której czujesz się wypompowany. Dlatego śmieszy mnie usprawiedliwianie nałogu jako "zdrowszego" narkotyku niż kawa.

Pijecie, bo wasz organizm jest uzależniony od kofeiny. Tak jak ja palę, bo jestem uzależniony, a nie bo mi smakuje, bo potrzebuję się wyciszyć i inne brednie. Nie zrozumcie
  • Odpowiedz
@1ban: Piłeś kiedyś denaturat? Początkowo nie smakuje, później jest świetny.
Pamiętasz swoją pierwszą kawę? Było "o---------ę niebo w gębie! Jak mogłem żyć bez kawusi" czy "bleh, co ludzie w tym widzą"?
  • Odpowiedz
@dolOfWK6KN: Rzadko kiedy sięgałem po kawę, raczej jestem fanem naparów ziół. Gadanie o tym, że każdy pije "z przymusu", bo nie może przeżyć dnia to kolejny bullshit. Co do smaku nie musiałem się przyzwyczajać.
Nie jestem uzależniony od jakiegoś "kopa w dupę" z rana, bo nigdy nie miałem z tym problemów, więc miej świadomość, że nie każdy (o ile w ogóle jakaś znaczna część) jest uzależniony od yerby, a samo
  • Odpowiedz