Wpis z mikrobloga

jak macie syfy i skórę z niedoskonałościami to kupcie sobie effaclar duo + i smarujcie się nim rano i wieczorem

używam od tygodnia i nie wyskoczył mi ani jeden pryszcz, pory mam jakby mniejsze i w ogóle mam o wiele ładniejszą cerę

polecam!

(żel do mycia twarzy i tonik też są super, chociaż używałam tylko próbek)

#mirabelkipolecajo
Pobierz m.....h - jak macie syfy i skórę z niedoskonałościami to kupcie sobie effaclar duo + ...
źródło: comment_O1dR6uE6pMHAht4nqYKbLmqi9o4Ici9R.jpg
  • 54
@matildah: miałem kiedyś kupić, dzięki za przypomnienie
Jak krem to nie wysusza?
Z mojej strony jeszcze polecę mydło siatkowe, ale zyncteral najlepszy i tak
@matildah:
składowo faktycznie jest bez rewelacji i najlepsze efekty widać, jeśli zrobi się nim kurację na przykład raz-dwa razy na rok, wtedy nie zaszkodzi i skóra się nie przyzwyczai. Ja go używałam przez około miesiąc, tylko na policzki, bo miałam trochę przebarwień po znęcaniu się nad wypryskami i ładnie mi się rozjaśniły, chociaż łączyłam go z żelem aloesowym i to może być połowicznie jego zasługa. Trochę też jednak wysusza, niestety. (
@matildah: Standardowe prychole są od syfu, który #!$%@? wraz z jedzeniem. Odstawcie produkty, które to powodują typu: chilli, czekolada, jogurty, serki topione, soki z kartonów (z zagęszczonego soku) itp. Wtedy nie potrzebny będzie żaden krem.
@bombelaz odstawiłem wszystko co ostre, każdą czekoladę. Nie jem za dużo soli, staram się unikać słonych przekąsek.
Co najwyżej jakieś ciastko, od czasu do czasu słodki, ale niegazowany napój...
Cały czas jest nieciekawie.
@Vister81: Byłeś u alergologa? Ja byłem i na nic nie jestem uczulony, a jak zjem coś ostrego to albo jakaś dioda się pojawia, albo na głowie mam dziwne pryszcze i swędzi cała, skóra się przetłuszcza, więc sam trochę jestem w kropce. Odstaw każdy z kolorowych napoi. Pij soki, które sam wyciskasz, albo wodę! Jedzenie na mieście też nie polecam. Sam kurczak jest napychany sterydami i paszami aby szybko urósł, a potem
@matildah: pochwalam, zacząłem stosować ze 2 lata temu mając naprawdę dużo parchów i nierówności na ryju, i faktycznie to dość szybko zaczęło znikać, w koncu skora zrobiła sie gładka, bez żadnych problemów "tego typu" ( ͡° ͜ʖ ͡°) Żel stosuje do dzis, a ten punktowy raz na jakiś czas (2-3tyg) jak jakiś jeden parch sie wydostanie na powierzchnie. Żarcia ostrego nie trzeba było odstawiać, La roche naprawdę
@bombelaz woda właśnie bardzo pomaga. W okresie wakacyjnym, gdzie piłem ponad 2,5 litra dziennie, cera była bez widocznych skaz. Teraz nie mam możliwości picia takiej ilości, ale mimo wszystko się staram.
Na dietę warzywną na pewno nie uda mi się przejść...

Alergologa faktycznie powinienem odwiedzić. Najpierw odwiedzę jeszcze raz dermatologa i zobaczę co powie.
@Vister81: Dermatolog leczy to co na zewnątrz, a alergolog to co od środka nam może zaszkodzić. Polecam więc wpierw tego na A odwiedzić ;)

@sjs A skóra po tym specyfiku jaka jest? Śliska, tłusta, czuć to coś czy wsiąka? Pewnie tez kupię i spróbuję bo całe życie na diecie siedzieć nie będę a ostre kocham #!$%@?ć
@bombelaz miałem testy, ale bodajże tylko na alergeny takie jak kurz, roztocza, zboża, itp.
No i na wszystko mam uczulenie, ale czy coś z żywnością, to nie. Mam pojęcia.

A ostre jedzenie to nadjedzenie. Największy ból.
@matildah: Effaclar to rzeczywiście świetna linia kosmetyków, ale ja polecam serum z IsisPharmy (linia Teen Derm). Jest świetne, żaden inny (dermo)kosmetyk nie zrobił takiego porządku na mojej twarzy (ʘʘ)