Wpis z mikrobloga

@PreczzGlowna: rząd, którego on jest członkiem zabrał 20 milinów zł, które były przeznaczone na walkę ze smogiem w krakowie i dał Rydzykowi na #!$%@? wie co a teraz #!$%@?, że smog nie istnieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tak, to on jest prezydentem najbardziej zanieczyszczonych miast i to on codziennie pali śmiećmi w tysiącach domów.

@PreczzGlowna: ale to jest wina rządu, samorządy nie mają odpowiednich narzędzi do walki ze smogiem - zobaczysz jaki będzie kwik w Krakowie jak wejdzie zakaz palenia paliwami stałymi (a to jest jedyne rozwiązanie problemu smogu w obecnym stanie prawnym)
  • Odpowiedz
Tak, to on jest prezydentem najbardziej zanieczyszczonych miast i to on codziennie pali śmiećmi w tysiącach domów.

@PreczzGlowna: On jest członkiem rządu, który zastał złą sytuację i ja jeszcze bardziej pogorszył i pogarsza, #!$%@?ł elektrownie wiatrowe, #!$%@?ł programy antysmogowe w Małopolsce, bo wungiel, a ekologia jest lewacka.
  • Odpowiedz
@Tom_Ja przecież ten cytat na zdjęciu to jest przekręcenie wypowiedzi całkowicie zmieniające jej sens. W oryginale przecież chodziło o to, że w momencie gdy Polacy palą papierosy to właśnie te papierosy szkodzą im bardziej niż smog, a nie że smog jest jakimś wymyślonym problemem, który nie istnieje.
  • Odpowiedz
przecież ten cytat na zdjęciu to jest przekręcenie wypowiedzi całkowicie zmieniające jej sens.

@Paukovsky: ??? To zacytuj oryginał i podaj własną interpretację.

W oryginale przecież chodziło o to, że w momencie gdy Polacy palą papierosy to właśnie te papierosy szkodzą im bardziej niż smog

@Paukovsky: Ilość zgonów powodowanych przez papierosy jest większa, ale nie tak znowu wiele niż ilość zgonów powodowanych przez smog. Poza tym w przypadku papierosów cierpią głównie
  • Odpowiedz
@terion nie próbuję usprawiedliwić ministra, bo też uważam, że problem smogu jest poważny, przynajmniej w niektórych regionach. Odnoszę się tylko do tego jednego zdania, które zostało przekręcone. Cytat z obrazka sugeruje, że minister zaprzecza istnieniu smogu, a nawet w ogóle zanieczyszczenia powietrza, tymczasem sens jego oryginalnej wypowiedzi był taki, że palacze narzekający na smog powinni się zastanowić czy na pewno to smog jest największym zagrożeniem dla ich płuc.
Paukovsky - @terion nie próbuję usprawiedliwić ministra, bo też uważam, że problem sm...

źródło: comment_zTCpzN0gE8RBB7XoAiaWWuSLcHCsdSKY.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Paukovsky: Jako niepalącego, zupełnie mnie to nie przekonuje. No i co z tego, że dla palacza groźniejsze są papierosy. Dlaczego narzekanie na jakość powietrza ma być dla milionów Polaków niewiarygodne?

Oba te zagrożenia są jak najbardziej praktyczne, nie teoretyczne. Ja rozumiem umniejszanie znaczenia katastrof lotniczych w porównaniu z wypadkami samochodowymi, bo to zupełnie inne skale. Ale on tą wypowiedzią pokazał, że jest oficerem propagandy rządu, który planuje raczej pogłębienie problemu smogu,
  • Odpowiedz