Wpis z mikrobloga

Witam androidowe świry, planuję zakup nowego telefonu, prawdopodobnie będzie to #xiaomi. Wymagania to:
- na fakturę VAT
- cena do 2k brutto
- pamięć wbudowana co najmniej 64GB
- RAM nimimalnie 3GB

Planowałem kupić Xiaomi Mi5S, ale kumpel powiedział mi, że niedługo ma wejść 6S i lepiej poczekać. Prawda to? Jak długo będę musiał czekać, jeżeli np. w marcu wyjdzie nowe Xiaomi 6S, aż będę je mógł kupić w Polandii na fakturkę? A może warto coś innego w tej cenie?

#android #smartfon #mi5 #mi5s #mi6
  • 14
@Intel: @daluqen: Teoretycznie powinien być wliczony podatek. Ale jak sam chciałem kupić i weryfikowałem co dostanę, to ludzie prowadzący firmy narzekali, że nie ma na tych ich rachunkach wystarczających danych identyfikacyjnych VAT... chociaż ten podatek podobno ten jest już zapłacony przez OP.
@KrzysztofKrawczyk: @TwigTechnology: OnePlus ma 3 mag - HK, US i mag w PL Panie kolego :-)... jak kupujesz w ich sklepie to kupujesz w PL (konkretnie w Słubicach bo tam jest centrum dystrybucyjne na EU), co do FV to normalnie jest. To nie jest targane do PL od Majfrendów tylko leżą tu na miejscu. A konkretnie tu: https://www.google.pl/maps/place/M.B.B.+Logistics+Sp.+z+o.o./@52.336773,14.6179823,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4707a28700757907:0x8c02c68ec7f5e838!8m2!3d52.336773!4d14.620171
@artuone: mogą wysyłać nawet z marsa, ale jak robili problemy z wystawianiem faktur vat, tak dalej robią z tego co widzę i o to się cały problem rozbija. Bo skoro deklarują, że płacą VAT to dlaczego nie można dostać od nich faktury?