Wpis z mikrobloga

Taka tam scenka rodzajowa z parkingu policyjnego, rozbita 105-tka, łamiące się wpół 125p obok borewicza I-serii, a w tle rozbita Supra. Zdjęcie stare, wszystko już dawno poszło na żyletki ()
#motoryzacja #czarneblachy a raczej zardzewiałeblachy ( ͡° ͜ʖ ͡°) #wrosty #klasykimotoryzacji #zlomboners
Eternitzazbestu - Taka tam scenka rodzajowa z parkingu policyjnego, rozbita 105-tka, ...

źródło: comment_Ex4K4noqjom4OaX9R99tua00BGsSKF6M.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Eternit_z_azbestu:
To w jaki sposób przechowuje się pojazdy na parkingach policyjnych woła o pomstę do nieba. Kiedyś czytałem jak zarekwirowali jakiemuś oszustowi na początku lat 00. dwa Porsche Cayenne (chyba w celu odzyskania długu bo były warte z milion złotych) i zamiast je sprzedać czy chociaż jakoś należycie przechować (w garażu, albo przynajmniej pod plandeką) to trzymali je na dworze - kompletnie przerdzewiały i trzeba je było sprzedać na złom.
  • Odpowiedz
@oficer-prowadzacy: Z tym to się zgodzę, nie rozumiem jak można nie zamknąć chociaż szyby w drzwiach chociażby żeby woda do środka się nie lała... Do tego dochodzi jeszcze rozkradanie części z nich na lewo. Niektóre z tych aut, które nie brały udziału w wypadkach były sprawne zazwyczaj w dniu przywiezienia ich, a po postoju nadają się tylko do huty.
  • Odpowiedz
@Eternit_z_azbestu:
Nikt im nie potrąci z pensji jak coś zginie albo ulegnie zniszczeniu, a że nie ich to mają to w dupie. Typowo PRLowskie podejście - czy się stoi czy się leży trzy tysiące się należy.
Mogliby choć część z takich aut wystawić na aukcję, ta Supra, Maluch albo kredens nie były w takim złym stanie, a pewnie ktoś by je kupił i odrestaurował. Wiem że niektórych aut się nie
o.....y - @Eternitzazbestu: 
Nikt im nie potrąci z pensji jak coś zginie albo ulegni...

źródło: comment_L4REvdatJ82On9ip7jzjlDduj0SAZcLd.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@oficer-prowadzacy: Tutaj były licytacje, tylko auta nie były warte zachodu. Złomiarze oferowali chore ceny bo za każdego skasowanego grata mają 500zł dotacji z ochrony środowiska, czyli dla nich licytacja zaczynała się od 500zł właściwie i pewnie przyznasz że 800zł za auto bez podłogi w stanie agonalnym to nie jest super oferta. Jak doliczyć lawetę to już w ogóle. A Supra pewnie poszła pod stołem bo obwieszczenia nie widziałem ( ͡
  • Odpowiedz
@Eternit_z_azbestu: Ten biały fiat był licytowany z 2 tyg przed świętami ( #torun , ul. Skłodowskiej), poza nim na placyku w tej części nie stało już żadne inne auto z tych na zdjęciu.
Nie wiem za ile poszło bo za długo trwały formalności przed licytacją a nie chciało mi się czekać.
Stan auta był agonalny, na lawete by się go nawet nie wciągnęło, bo by się rozsypał, łatwiej
  • Odpowiedz