Wpis z mikrobloga

Kiedyś lubiłem zabierać ludzi na #blablacar
Teraz przez kilka mcy jeździłem sam.
Na święta się ogłosiłem. Mimo wyjazdu o 4 nad ranem w wigilie znalazlem osoby, co mnie zdziwilo w sumie troche.
Gosci po ~40 lat. Podjedź pod adres, zawieź pod adres. super fajnie poleca ... 4/5
Pamiętajcie, że starzy ludzie i brzydkie laski najczęściej dają oceny z dupy (albo nie rozumieją, że jeśli nie było jakichś zgrzytów to się daje maksa)

Swoją drogą żeby mieć jakąś rangę trzeba mieć pozytywów od <60-90% to jakiś #!$%@? śmieszny żart.
Jaki to ambasador jak co 10 osoba daje negatywny komentarz. Tam chyba się komuś #!$%@?ło i zapomniał '9' dać na początek ( np 99,9%) xD

W sumie nie wiem dlaczego nie ogłosiłem się na grupach fb. Nie dość, że ludzie młodzi, często znajomi, to i odzew większy, bo się nie trzeba #!$%@?ć z opłatami. A nawet moj rozowy wolal jechac busem niz sie z tym #!$%@?. Tyle ze ja jeszcze mialem darmowe. A gosc i tak mial #!$%@? na podroz, tel wylaczony, na pw nie odpisuje. a o godzinie odjazdu dzwoni z innego nr ze on czeka. no #!$%@? xD
  • 8
  • Odpowiedz
@Racer1988: ja na 42 oceny mam 6 4/5 oczywiście przy żadnej nie ma żadnego powodu, ale tu w sumie mozna powiedziec ok. Ale widziałem jak jakas babka kolo 55 lat dala komus komentarz w stylu 'super swietnie polecam' a ocena 'w porządku' xD w ogole nie wiem laczego to nie jest po prostu w skali 1-5 a nie jakies 'super' 'nie super'
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: Szkoda strzępić ryja, ludzie cannot into blablacar i do tego te opłaty, mi wprost raz babka powiedziala że ona w necie nie podaje nr karty na stronach i dlatego też by nie zarezerwowała gdyby nie miała za free przejazd.
  • Odpowiedz
@hpiotrekh: ja z kolei zauważyłem, że większość ludzi na blabla nie umie chyba języka polskiego i na pytanie "skąd jest wyjazd z X i gdzie zatrzymuje sie pan w Y" odpowiada coś w stylu : "no ja tylko z ekspresówki zjeżdżam"...
  • Odpowiedz
@Ciuliczek: ja się w sumie temu nie dziwię. Już pomijam kwestie bezpieczeństwa. Niektorym się zwyczajnie nie chce z tym '#!$%@?' ( ͡° ͜ʖ ͡°)

takie opłaty to powinien płacić kierowca. To on wystawia ogłoszenie i redukuje koszty.
Tylko blabla nie znalazłoby wielu idiotów płacących 20zł (6zł x 3) za wystawienie głupiego ogłoszenia xD
  • Odpowiedz
@hpiotrekh - każdy może rozumieć skalę na swój sposób. Czy będzie to 4/5 czy "Fajnie", jest to pozytywna ocena. Jeśli będziesz miał skale 1-5 to najczęściej odpowiada się 3 - jako poprawny/w porządku (tu przejazd). Dodatkowo, jeśli już ktoś sprawdza Twoje oceny, to raczej czyta komentarze, a nie sprawdza średnią z dokładnością do drugiego miejsca po przecinku ;)
Ponadto, korzystanie z naszego serwisu daje Ci dużo więcej pewności i bezpieczeństwa. Nasz dział
  • Odpowiedz
Jeśli będziesz miał skale 1-5 to najczęściej odpowiada się 3 - jako poprawny/w porządku (tu przejazd).

@BlaBlaCar: wg mnie 3/5 to średni. jeśli nie mam zastrzeżeń to daje 5.
a rewelacyjnie to by mogło być jakby mi dawali średnią hawajską podczas podróży. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a pewności i bezpieczeństwa to mi za przeproszeniem #!$%@? dajecie xD
Pobieracie kase za pokazanie numeru (rezerwacje), jeśli ktoś nie odbiera
  • Odpowiedz
ja z kolei zauważyłem, że większość ludzi na blabla nie umie chyba języka polskiego i na pytanie "skąd jest wyjazd z X i gdzie zatrzymuje sie pan w Y" odpowiada coś w stylu : "no ja tylko z ekspresówki zjeżdżam"...

@czlowiek_klapek: Dobrze poznać punkt widzenia pasażera. Z punktu widzenia kierowcy jest tak, że podajesz w ogłoszeniu godzinę wyjazdu. W opisie wyraźnie zaznaczasz gdzie będziesz czekać. Podana jest marka i kolor samochodu.
  • Odpowiedz