Wpis z mikrobloga

@takipan: przecież KFD pisze, że kupuje od lidera serwatkę. Przykładowo izolat kupują od firmy VOLAC o czym piszą. Co najlepsze to firma im zabroniła wymieniania nazwy od kogo mają białko, bo wiodący liderzy branży (olimp, trec) tak samo używają tego izolatu, ale za dużo większą cenę.

Co do reklamy to nigdzie nie widziałem tej reklamy na masową skalę. Mam adblocka, więc mogę pisać tylko o zawodach, gdzie dominuje OLIMP.
@Neaopoliti: Kolego, pracowałem w marketingu. Reklama to nie jest jedynie 'sponsoring'. Ich forum jest ich reklamą. Tak wiele firm suplementacyjnych zaczęło. Forum daje im tzw brand visibility po czym klient nie boi się kupić ich supli ponieważ słyszał kiedyś już o tej firmie (lub forum). Testy testami, każda firma je opłaca. Nie istnieje 'niezależne laboratorium od testu'. Nie ma takiej organizacji rządowej lub Not For Profit. Każde laboratrium jest 'biznesem', także
@takipan: ale oni zrobili suple dla swoich klientów bazując na ich opinii dlatego nie mają żadnej reklamy, forum to jest ich SWOT. Żadne laboratorium nie poleci w kulki, bo to jest tak jak kogoś przyłapiesz na sterydach. Laboratorium umrze, a założenie laba nie kosztuje 100 czy 500 tysięcy zł tylko pare mln (licencje, pracownicy po studiach itp), więc argument o łapówkach marny.

A pamiętasz co zrobił SFD ? Przecież to największe
@Neaopoliti: Jedz co chcesz :) Ja jedynie moge CI polecic sprobowanie wpc czy jakiegos mixa od bulkpowders. Bez powodu nie polecalbym tej firmy na mirko. Jadlem wszystkie bialka i dzieki bardzo niskiej cenie i wysokiej jakosci to wygrywa ;)
@Neaopoliti: a myślisz że inne firmy nie robią analiz SWOT? przed wyrzuceniem każdego produktu na rynek (nawet kaszy jaglanej) firmy robią SWOT. SFD zmienili nazwę swoich supli i teraz nazywają się 'allnutrition' ;)
@Re-volt: rozumiem Cie xD Ok napisałem o testy, zobaczymy. Jak prześlą to kupię i zdam relację. Dzisiaj są takie czasy, że każdy chce zrobić hajs, więc wole być ostrożny.
@takipan: Masz rację, ale ten SWOT kosztuje, bo muszą zrobić reklamę, ankiety. A tutaj masz darmowe forum, które niedość, że zarabia na siebie poprzez reklamy to dodatkowo masz DOCELOWĄ GRUPE ODBIORCÓW.
@Neaopoliti: a ja Ci powiem, że nie koniecznie. Ponieważ wystarczy robić to samo co Twój konkurent ;) KFD nie często wypuszcza nowe produkty... co tam było... białko o smaku gumy balonowej? xD czyli coś to forum nie bardzo im działa jako input do SWOTa. A w myprotein? Galaretka białkowa, woda białkowa, mąki amarantusowe dla fit babek, fat bindery dla grubasków i nawet jakieś superfoody dla hipisów. Widze, że znasz się na
@takipan: @Re-volt: te Myprotein trochę podejrzane. Okazało się, że niektóre batchy mają po 60% białka, czyli 20% mniej. Tutaj badania od 2 różnych labów:
https://www.tmuscle.co.uk/threads/myprotein-failed-batch-tests.25363/
https://www.reddit.com/r/Fitness/comments/31volk/we_sent_samples_from_famous_whey_protein_brands/

Robią to samo co SFD xD Połowa towaru trzyma proporcje, a reszta jest lewa. A najlepsze jest to, że Myprotein odpierając zarzuty pokazał swoje badania, gdzie im wyszło 70% xD Czyli nadal 10% mniej.
@Neaopoliti: cytuje '1 Someone (I don't know who) is claiming that they send a sample to a company for testing. ( Chain of custody issue, let alone who are these people? )

2 The supposed testing company gives a very odd looking analysis report ( unlike one I have seen before, and I see a LOT of chemical analysis reports ). There are no test methods, no margins of error, no
@takipan: nie do końca, oni wysłali anonimowe próbki, żeby lab nie wiedział co testuje, a Myprotein powiedział, że taki sposób jest niezgodny itp. Zresztą dałem specjalnie 2 testy z różnych labów i wynik się powtórzył. Ja nadal czekam na testy od nich, minęło prawie 24h i bez odpowiedzi xD
@takipan: babka odpisała mi podając teskstowo ile białka zawierają te produkty, ale nie wkleiła żadnych badań oraz nic nie wspomniała, a przecież takie jej pytanie zadałem o przesłanie badań, a nie ile zawiera białka xD Żenada.
Przesłałbym screena, ale nie można publikować maili xD No nic piszę raz jeszcze.