Wpis z mikrobloga

Co tam programiści? macie jakieś programistyczne postanowienia na nowy rok? u mnie to będzie:

1. nauczyć się javascriptu (i może jakiś framework do tego, może vue.js albo react, zobaczym)
2. tu grubo bo chciałbym napisać grę. na pewno nie w 100%, narazie jakąś wersje pre-alpha. chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu turowy rogalik, taki trochę x-com z generowanymi mapami.

jak zrobię połowę tego, to będzie dobrze xD

#programowanie
  • 18
@zygmunt_III_waszka: ja mam ochotę przejść na 100% pracę zdalną ale to raczej postanowienie jeszcze nie na przyszły rok ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ogunie jestem zadowolony z moich zawodowych poczynań w tym roku i chciałbym, żeby w 2017 nie było gorzej, a będę zadowolony.
@zygmunt_III_waszka:
1. Ogarnięcie od A do Z jakiegoś środowiska które pozwala robić crossplatformowe aplikacje(pewnie będzie to QT i Cordova)
2. Ogarnięcie QML
3. Postawienie stronki/bloga o mnie i aktywny rozwój
4. Douczenie się teorii(praktykę już mam) i rozejrzenie się za pracą jako team leader/project manager/product manager
5. Zapomniałbym: koniecznie ogarnięcie od A do Z C++11/C++14

Myślę że do marca wszystko ogarnę a później kolejne cele się ustawi (
@Crisu: Daj ogłoszenie zlecę wykonanie strony i poczytaj co ludzi piszą. Zobacz na ceny. Później zrób w uśrednionej kwocie stronę jako firma, zapłać VAT( co z tego z klient go płaci skoro ja muszę zwrócić go do US ), zapłać ZUS, rachunki typu księgowa, net, tel ( co z tego ze wrzucę w koszty jak nic mi to nie daję bo muszę je mieć). Po prostu #!$%@? to, idę w kierunek