Wpis z mikrobloga

moi rodzice dawniej robili w skórze dość sporo musiał bym poszukać u mnie w pracowni czy coś zostało takiego grubego juhtu powinienem mieć z 2 metry cienszej skóry kupowali normalnie w szmatexie spodnie czy coś i poprostu rozcinali na kawałki teraz jestem wvrobocie ale jak wrócę to może jutro popatrzę ile tego zostało i dam znać
@art212:
Też myślałem o ciucholandach i jakichś skórzanych kartkach ale potrzebuję jednolitej, najlepiej nieobrobionej jeszcze żadnym "processingiem" :/
@art212: no to ten juht jest nieobraniany gruby i ciężko coś zrobić no ale mówię zobaczę w domu czy coś znajdę u mnie to leży niepotrzebne juz teraz a może tobie się przyda jak coś to ci fotkę podeślę tylko mi się coś wypok na tel #!$%@? bo mi nie pokazuje że komentarz wysłałeś a co z tym masz zamiar robić?
Inaczej ciężko coś w Polsce znaleźć, możesz spróbować telefonicznie zamówić w Kalskórze z Kalisza, najlepiej udać się do garbarni gdzieś osobiście, raczej nie powinni robić problemu, wpuszczą na magazyn i pozwolą coś wybrać (przynajmniej w Kaliszu tak było)
Hej, przepraszamy że tak późno, ale wracamy z gór właśnie:) Garbarnie bezproblemowo sprzedadzą Ci około 2,5m2 kruponu albo karku w standardowym kolorze. Kalskór w Kaliszu na ten przykład.