Wpis z mikrobloga

@LooZ: Jak byś trochę ochłąnał z epitetami na ministra M, to można by z tego ważny wykop zrobić jeśli to opiszesz. Bo w Polsce wszyscy się onanizują do paru posłów na wigilii w sejmie i Kaczafiego wbijającego łopatę w gruz a cała koncepcja obronna kraju idzie w #!$%@?ę bo w MON siedzi oszołom i aptekarz, który strategii uczył się w Command&Conquer. Jeśli ludzie tego nie skumają, to musimy im to wytłumaczyć
  • Odpowiedz
@piotr-zbies: @LooZ: @MinDobrejZmiany: Dlaczego wszyscy patrzycie na te zmiany jedynie w kontekście wojny obronnej i analizujecie jedynie mapę Polski? Wy na prawdę wierzycie, że Iwany w ciągu kilku najbliższych lat zaatakują bezpośrednio Polskę? Z ich punktu widzenia byłoby to samobójstwem. Wcześniej muszą siedzieć mocno w Białorusi i zająć się Pribałtiką, poczynając od Estonii.
Nie mam żadnej wiedzy insiderskiej i przyznaję, że tylko sobie spekuluję, ale te ruchy wyglądają mi
  • Odpowiedz
@CapitalismConvict: #!$%@?. Jakie chłopaki poznają okolicę? Jednostki mają być:
- rozbite na 3
- wojska przeniesione BEZ OBSADY
- czołgi przeniesione BEZ LOGISTYKI

Wyszkolenie od zera czołgisty do gotowości bojowej trwa 5 LAT. Poczytaj fora militarne, KAŻDY specjalista pisze tam, że to jest #!$%@? jakiś dramat. Skrajny debilizm.
  • Odpowiedz
@LooZ: Nie denerwuj się tak. Nie smakował Ci sernik?;)
Idę teraz na pasterkę, więc nie odniosę się teraz do argumentów tych dwóch panów. Jedynie dodam, że są dla mnie autorytetami jedynie w swoich wąskich dziedzinach. Dużymi autorytetami.
  • Odpowiedz
@LooZ: No i ok, to jest już poważniejsze info, choć dalej nieoficjalne. Ale jeśli to prawda to, echh, szkoda strzępić ryja. BTW nie było tak że 34 dostała zastrzyk etatów kosztem 10? Chyba na militarium o tym czytałem. Więc z tą pancerną pięścią bym nie szalał, ale lepsze to było niż nic. Jeśli faktycznie dwa bataliony Leo mają być w Wesołej zamiast wcześniej zapowiadanego jednego to chociaż tyle dobrego w tej
  • Odpowiedz
  • 6
@willard Poligony w Zielonce i w Rembertowie nie pozwalają na rozwinięcie się pojedynczym kompaniom.

A WZM-u, ani niemieckich magazynów nie przeniesiemy do Warszawy - bo to jest ta logistyka
  • Odpowiedz