Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@TataBartusia: Dzięki. Już miałem e39 z v8 i wiem jakie to #!$%@?ńskie auto, ale mieć własne ///M w garażu... coś co trzeba w życiu zrobić.

Też właśnie myślę nad e46 M3, bo całe życie chciałem mieć kabrioleta, jakie według Ciebie pieniądze trzeba zapłacić za sensowny egzemplarz? Z jaką prędkością na trasie można jechać, żeby spokojnie słuchać radia/rozmawiać z pasażerem?
@Adasi: Jak kupowałem auto w 2012, cabrio były tańsze od coupe w porównywalnym stanie i wieku (2002). Różnica sięgała 15K PLN. Za swoje dałem 50K PLN i to był jeden z tańszych egzemplarzy. Przebieg - ca 57K km.
Nie śledzę obecnie rynku. Nie podam konkretnej kwoty za godny egzemplarz ale poniżej wspomnianych 50 tysięcy byłbym mocno czujny.
Komfort podróżowania z otwartym dachem zależy od tego czy jest założony windschott. Polska produkcja
@TataBartusia: Dzięki za konkretne info. Właśnie w podobnych pieniądzach chciałbym kupić M3 cabrio lub wypasione M5. Na allegro póki co są aż 3 sztuki z czego we wszystkich pasażer prowadzi....
Masz SMG czy manual?
Mam SMGII. Niestety, przy ca 80Kkm pada siłownik. To powszechna usterka przy SMG w e46 M3. Pełna regeneracja to 2.400PLN w moim warsztacie za płotem, co robi eMki (serio, koła na zmianę podaję przez płot). Sam nowy siłownik w BMW to 9.800PLN. Generalnie, jestem zadowolony z SMG. Ba, jakie przygazówki heel&toe robi!