Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób mieszkających w Niemczech.

Jak taki typowy Niemiec odbiera sytuację u siebie w kraju?

Taka za przeproszeniem, na przykład, Merkel? To jest ok czy raczej tylko czekają aż skończy urzędować?

Obcokrajowcy (mam tu na myśli ciapatych) to ok czy raczej nerwowe nastroje?

Serio pytam :)

#niemcy #emigracja #swiat #kiciopyta
  • 16
  • Odpowiedz
@jasnepelne: mam kuzyna w Monachium. Rozmawiałem z nim po tym zamachu w Monachium. Pytałem go jak nastroje to mówił że Niemcy są strasznie przeciwko tym imigrantom. Że się ich obawiają. To przeczy sondażom bo tv mówią, że Niemcy się cieszą, zapraszają itp.
  • Odpowiedz
@jasnepelne: żeby oni jeszcze bardziej wylewni byli, ale na moje oko maja dosyć ale nie mówią w imię zasady nie srania we własne gniazdo. Natomiast ubolewają nad brakiem jakiegokolwiek mocnego kontr kandydata dla Merkel. Mówiąc o ubolewaniu mam na myśli przebąkiwanie. Są strasznie mało wylewni :)
  • Odpowiedz
@jasnepelne niemcy nie sa zadowoleni ze tylu uchodźców przybyło do Niemiec.Okolo 80% wyborców niemieckich popiera partie które sa za przyjmowaniem uchodźców, niezależnie od ich liczby.
Tak to wyglada
  • Odpowiedz
@jasnepelne: ci z którymi pracuje są negatywnie nastawieni do nachodźców jak ich pociągnąć za język, widza ze ataki są spowodowane religią, twierdza ze wszystkie religie powinny być zakazane. jednak są pozytywnie nastawieni do angeli, uważają ja za konserwę
  • Odpowiedz
@spokojnie_to_ja: No to jedynie co mogę napisać WTF. Widocznie A) Niemcom ciapate nie przeszkadzają B) Polacy widzą to czarniej niż sami Niemcy C) Liberalizm tak mocno im wyprał głowy, że przecięty Niemiec już nie głosuje własnym rozumem, tylko "co w tv powiedzą". A+B=C kwadrat
  • Odpowiedz