Wpis z mikrobloga

Przyznaję, #!$%@?łem na rząd PO i jego ciepłą wodę w kranie w trakcie 2giej kadencji. Ale jak słucham teraz JE Donalda Tuska w Kropce Nad I i porównuję go z obecnie rządzącą intelektualną biedotą, to naprawdę mnie kukle swędzą. Prawdziwe polityczne zwierzę - erudycja, ważenie słów ze względu na pełnione stanowisko, wbijanie przeciwnikom szpilek w subtelny sposób nie powodujący natychmiastowego wewnętrznego sprzeciwu i zapalania się lampki pt. "#!$%@? polityczna". I do tego mimo wszystko dający się czuć patriotyzm patrzący szerzej niż na tradycyjny podział my kontra oni. Naprawdę dobrze Panu Tuskowi zrobiła fucha w Brukseli.

#neuropa #4konserwy #tusk #polityka
  • 43
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@starface: Ja mam zupełnie inny punkt widzenia tego dlaczego PO przegrało wybory - afery które przypadły pod koniec kadencji, zbytnia pewność siebie, odejście Tuska i wstawienie fatalnej Kopacz oraz ich wielka arogancja. Stan gospodarki miał znikomy wpływ.
  • Odpowiedz
@ediz4: Co do wszystkiego co napisałeś zgoda, tylko uważam, że to nie były bezpośrednie przyczyny - one tylko dodawały mocy do pieca, ale samo źródło tego ognia było gdzie indziej.
  • Odpowiedz
Przyznaję, #!$%@?łem na rząd PO i jego ciepłą wodę w kranie w trakcie 2giej kadencji. Ale jak słucham teraz JE Donalda Tuska w Kropce Nad I i porównuję go z obecnie rządzącą intelektualną biedotą, to naprawdę mnie kukle swędzą.

@starface: Ja Tuska szanuję najbardziej za to, że obniżył podatki do modelu 3X15%, tak jak obiecał.

• Odpowiedz
A co PiS planuje w tej sprawie? Zatrudnić jeszcze więcej urzędników i uzależnić służbę zdrowia od dotacji budżetowych a nie składek, które z roku na rok rosły?

@rzep: A u was murzynów biją XDDD To wpis o Tusku, czy o PiSie?

No tutaj PiS widzę nie chce zostać w tyle - szczególnie jeśli chodzi o US. Zajmowanie majątków itp. A do tego urzędnicy będą gorzej wykształceni dzięki usunięciu
  • Odpowiedz
A u was murzynów biją XDDD To wpis o Tusku, czy o PiSie?

@Tical25: Skoro popierasz nową partię, a krytykujesz starą, to warto mieć ku temu powody.
  • Odpowiedz
Skoro popierasz nową partię, a krytykujesz starą, to warto mieć ku temu powody.

@rzep: Partia, którą popieram nie dostała się do sejmu, zatem mam tą wygodną pozycję, że mogę krytykować każdego.
  • Odpowiedz
@Kaczypawlak: Co Ty gadasz, górka zadłużenia była w latach 2001-2004, a potem spadła na parę lat. Jeśli do tego weźmiesz pod uwagę że to liczby bezwzględne (niewyskalowane do wielkości gospodarki) to wyraźnie widać że EU nic nam tu nie zepsuło.
  • Odpowiedz
Może jednak Polska zasługuje na coś lepszego niż najmniej śmierdzące gówno z szamba?

@Tical25: Protip- wybory polegają na wybieraniu najmniej śmierdzącego gówna.
  • Odpowiedz
@starface: może i Kaczor nie jest elokwentny, ale nie ma chyba silniejszego polityka w Polsce od niego, gość zdobył całą władzę, jaką tylko można zdobyć i jeśli ktoś myśli, że hehe gupi kaczor to go serdecznie pozdrawiam xD Tusk może co najwyżej udzielać głosu, a Kaczorek wszystko.
  • Odpowiedz
@starface: a ja tylko przypomnę za klasykiem : #!$%@?, dupa I kamieni kupa. Dlaczego przegrali? Bo wyszło jakie wałki robili na wszystkim. To że PiS nie lepszy to nie znaczy, że PO było dobre. Na wskaźnikach to zarabiali ale odpowiedni ludzie bo cała reszta miała pod górkę. Firmy które budowały autostrady pobankrutowały. zwykły Kowalski to co chwila kontrola z jakiegoś urzędu a taki Amber Gold miał się jak paczek w
  • Odpowiedz