Aktywne Wpisy
WonszWykopowy +11
Marek_Kodrat +5
Czy tylko ja jestem uprzedzony don książek pisanych przez kobiety? Jeśli jest to fantasy to już niemal na 100% wiem ze książka mi się nie spodoba.
#ksiazki
#ksiazki
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
#emigracja
Żyłam na północy 6-8 miesięcy, nigdy bym tam nie wróciła.
Ale co kto lubi i co kto szuka.
Jak widze jak Londyn "dyma" na kasie to jakiś absurd. O prace sie nie martwię bo bede chciał zrobić przeniesienie z tej z Londynu do Liverpoolu
Ogólnie przeprowadzkę planujemy w okolicach czerwca wiec jeszcze jest troche czasu. Bede planował transfer z obecnej pracy wiec o prace tez się nie martwię. Jak wyglada sprawa z transportem miejskim? Czy ten słynny akcent sprawia faktycznie dużo trudności w zrozumieniu? Orientujesz sie jakoś ktore dzielnice sa warte zainteresowania?
Transport miejski obsługuje trzech przewoźników (arriva, stagecoach i coś prywatnego) więc długo nie czekamy na przystankach. Jednak mimo świetnej jakości bez dzikich tłumów - spóźniają się (co w UK mi się wydawało zawsze niemożliwe). Wiadomo, opłaca się kupić okresowe bilety. Na tydzień coś koło 15-18f, nie ma takiego czegoś jak oystercard.
Z akcentem spotkałam się dopiero dwa razy! Rozmawiając ze starszymi ludźmi. Przyjeżdżając tutaj, też się naczytałam o tym akcencie