Mirki z #ksiazki w ramach #naukajezykow w celu poprawy angielskiego (B1 here) szukam fajnej powieści z tematyki #finanse. Zależy mi na książce bardziej zbliżonej do Wilka z Wall Street niż do klasycznej książki ekonomicznej która na moim B1 może być kompletnie niezrozumiała. Nie musi być na faktach liczy się dla mnie słownictwo finansowe w rozsądnej dawce. Znacie jakieś fajne historie warte przeczytania?
@BarekMelka: Sensu lekkości czytania podczas gdy w tle przewija się słownictwo finansowe. @Postronny: Nawet nie wiedziałem że film powstał na podstawie książki. Zdecydowanie ląduje na liście do przeczytania. Dzięki
Chciałbym oficjalnie NAPLUĆ z tego miejsca na każdego któremu nie chcę się dziś iść na #wybory nie zależnie od tego na kogo by zagłosował. Oczywiście podwójnie chciałbym OPLUĆ tych którym się dziś nie chcę iść ale będą pisać o polityce na mirko regularnie.
DOSKONALA BRUNETKA ? Faceci jak ona wam sie podoba ? Kobiety co myslicie o takim stylu? Te paznokcie, usta, rzesy, makijaz, piersy itd. Ocencie jej wyglad
@13gugu13: ale w sensie seksu, narkotyków i wulgaryzmów, czy w sensie takiej bardziej powieści?
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Big_Short
@Postronny: Nawet nie wiedziałem że film powstał na podstawie książki. Zdecydowanie ląduje na liście do przeczytania. Dzięki
@Postronny: "Flash Boys" tego samego autora.