Wpis z mikrobloga

Naprawdę dobry #film, z rozsądnym budżetem, ciekawą obsadą, oparty na pętli czasowej.

Ma świetny klimat, jako widz zostajemy wrzuceni od razu do środka pętli i poznajemy szczegóły dopiero z kolejnymi resetami. Tajemniczy świat, o którym praktycznie niewiele wiemy poza kwestią, że rządzi nim złowroga korporacja o nazwie Tours, nie miałbym nic przeciwko gdyby #netflix w przyszłości chciał rozszerzyć uniwersum tego filmu, bo koncepcja wydaje mnie się naprawdę ciekawa. Jako samodzielna produkcja również niczego nie brakuje, ale niestety twisty fabularne okazały się dla mnie trochę zbyt czytelne,
#film #filmnawieczor #scifi
Felipe - Naprawdę dobry #film, z rozsądnym budżetem, ciekawą obsadą, oparty na pętli ...

źródło: comment_fgk0SadnLY3gcgeK3vGyNTS5WZxu1cEF.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
@xandra: Nigdzie nie wspominałem, że ta produkcja nie ma wad, bo ma, jak każda, ale to jest scifi więc nie doszukujmy się tutaj logiki, zwłaszcza w produkcjach opartych na podróżowaniu w czasie lub zapętlaniu go.

@hacerking: zechcesz rozszerzyć pytanie?
  • Odpowiedz
@darkelf: też całkiem ciekawy pomysł, jako filmowe uniwersum miałoby pod górkę, duża konkurencja, ale serial może się sprawdzić, dzięki za info
  • Odpowiedz
@Felipe: dzieki, obejrzalem i jestem bardzo zadowolony. Lubię filmy typu "Dzień świstaka", ale jest ich bardzo mało. Ten był całkiem całkiem.
  • Odpowiedz
@Jasak: to może zerknij jeszcze na Edge of Tomorrow z Tomem Crusem, jeśli jeszcze nie widziałeś i może Donnie Darko, też całkiem dobre w podobnej tematyce. Ja od jakiegoś czasu próbuję się wziąć za Primer, ale na razie nie daję rady ;)
  • Odpowiedz
@Felipe: Edge of Tomorrow też świetny, polubiłem Emily Blunt za ten film ;)
Do Primer też robiłem jedno nieudane podejście. Donnie Darko próbowałem ale jakoś mnie odrzucił.
  • Odpowiedz
@Obserwer: bardzo możliwe, podobnie jak w moim przypadku, też szybko się połapałem o co chodzi i twisty fabularne nie były dla mnie żadnym zaskoczeniem, ale film naprawdę mi się podobał, przykro mi, że się zawiodłeś, ale w tym temacie jednak konkurencja jest duża, bo podróże w czasie są chwytliwym tematem.
  • Odpowiedz