Wpis z mikrobloga

Siema, jest tu jakiś spec, który zna się na #finanse i #pieniadze
Chodzi mi głównie o kursy walut.
Nie wiem skąd dzisiejszy spadek korony islandzkiej, zarabiam w tej walucie i nie wiem czy przelewać kasę czy dalej zbierać.
Wiem, że nikt nie jest jasnowidzem, ale wierzę, że ktoś umie takie rzeczy analizować i powie mi mniej więcej co może być dalej

#islandia #emigracja #waluty
  • 10
@RaFa2600: prawie wszystkie obce waluty poleciały w dół do złotego ostatnio, dlaczego? Na giełdzie zielono to waluty lecą, ogólnie im lepiej w Polsce gospodarczo tym PLN mocniejszy
@MrsMsx: i tu jest konflikt interesów, chciałbym żeby w Polsce było lepiej, żeby rodzinie żyło się lepiej, żeby wrócić i żyć normalnie, ale... w chwili obecnej lepiej dla mnie i mojej rodziny żeby PLN słabł.
@RaFa2600: to co robisz to spekulacja. Nie chcesz spekulować - przewalutuj na PLN i będzie spokój. Chcesz pozostawić korony i dalej "zarabiać" na kursie to spekuluj z nami w tagu #forex
bo ten wpis nie pasuje do tagów co podałeś.
Generalnie widzę silny trend wzrostowy, a to że są drobne korekty to dzieje się tak zawsze.
Czy to już szczyt i zaczniemy spadać? Nie wiem, nie obserwuje tej pary i ciężko
@szcz33pan: dlatego właśnie popełniłem ten wpis, możecie trochę pospekulować nt korony islandzkiej? Pewnie macie konkretną wiedzą, a ja z chęcią poczytam o tym. Wolałbym jeszcze troszkę poodkładać.
@RaFa2600: nie obserwuje tej pary to nie działa w ten sposób. Generalnie wzrosty są bardzo wysokie. Niedługo dojdziemy na strefę, gdzie jest mocny opór. Jakbym miał obstawiać czy wzrośnie czy spadnie, to raczej jest większe pole do spadków, niż jeszcze do wzrostów.