Wpis z mikrobloga

Kupiłem xboxa one i zalogowałem się na moje konto z x360. Miałem na nim kilka gier, głównie z golda. Wszystko byłoby okej gdyby nie to, że w zakładce "do ściągniecia" czy tam zainstalowania nie ma wszystkich. Jest wiedźmin 2 a nie ma np tomb raidera którego dali bodajże miesiąc później. Myślałem, że może nie mają kompatybilności czy coś takiego, ale np. miałem na koncie black flaga którego teraz nie ma, ale mogę go normalnie kupić w sklepie online. Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem i o co chodzi w ogóle? Myślę, że około połowy gier mi nie przeniosło na nowe konto.
#konsole #xbox360 #xboxone
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Torchlight: wystarczyło sobie zabukować wersje na one jak miałeś tylko 360 i miałbyś teraz te gry normalnie do ściągnięcia. Na xbox.pl mogłeś to bez problemu robić. Ja po dokupieniu one mam wszystkie dostępne gry z golda, które były na one. Poza tym bez sensu byłoby dodawanie gier w BC, które były w gold w wersjach na one.
  • Odpowiedz
Skok na kase.

@Torchlight: Skoro dany tytuł (jak Black Flag czy Tomb Raider) ma już wersję na X1 to po co mieliby jeszcze dłubać przy nim i ładować go do BC? Poza tym i AC: BF i TR były w GwG także daleko tu do skoku na kasę.
  • Odpowiedz
@plastic11: Właśnie o to chodzi, jeśli były już w GwG i jako posiadacz abonamentu je kupiłem i miały być na zawsze na moim koncie to czemu po przeniesieniu konta na nową konsole je straciłem tylko dlatego, że mają swoje wersje na xo. Microsoft bardzo szczyci się goldem i grami z niego oraz wsteczną kompatybilnością tytułów a teraz wychodzi na to, że muszę kupić grę jeszcze raz tylko dlatego, że kupiłem
  • Odpowiedz
@Torchlight: były w GwG na X1 jak i na X360. "Kupiłeś" wersję na X360 i taką posiadasz. Wystarczyło zawczasu zaklikać wersję na X1 i nie byłoby problemu. Dodanie gry do BC to raczej nie jest jedno kliknięcie i nie widzę powodu, żeby Microsoft ładował środki w przekonwertowanie wersji z X360 na X1, skoro X1 już posiada swoją wersję.
  • Odpowiedz