Wpis z mikrobloga

Jakość świadczonych usług przez #pocztapolska jest porażająca. #paczka48, która błądzi od 29.11. Mnie chyba jakoś wyjątkowo ta firma sprzedająca kołdry, prezerwatywy, gazety i ujwicojeszcze nie lubi.

Ktoś wie co tu się odjaniepawla? Mogę liczyć, że zostanie doręczona, bo kompletnie nie rozumiem - szczególnie tych ostatnich statusów...

w domu zawsze ktoś jest, oczywiście brak choćby awiza, żeby nie było.

#gorzkiezale
Clear - Jakość świadczonych usług przez #pocztapolska jest porażająca. #paczka48, któ...

źródło: comment_UUfzvBaw2fxJgJtAgmEgToXpGVT4JNu5.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
@Clear: Jak na mój gust to od 30-tego próbują ci dostarczyć to, ale nikogo nie zastali. (może mylą drzwi albo co) Wygląda na to że dzisiaj odesłali do nadawcy. Tak bym to rozumiał.
  • Odpowiedz
@fizzly: Problem w tym, że w domu zawsze ktoś jest, a po za tym, zostawiliby raczej awizo, którego brak.
Ponadto, nie mogą odesłać, bo nie minęło 14 dni...
  • Odpowiedz
Jakość świadczonych usług przez #pocztapolska jest porażająca.

@Clear: Jest dobra, zdecydowanie lepsza niż inpost, nawet patrząc ostatnio na paczkomaty wolę wybrać pocztę. Czasem tylko coś się odwali.

Za taką paczkę nadawca może brać zwrot 2x to co zapłacił ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Andczej: A ja właśnie korzystam regularnie z #inpost i #paczkomaty. Paczkomaty działają zawsze idealnie, choć w okresie przedświątecznym (który już jest) mogą być problemy z ich obłożeniem.
Paczki inpostu docierają szybko, zaś listy polecone idą długo (5-10 dni), ale zawsze są bezpieczne. Niestety, ten sprzedawca nie mógł wysłać paczki inpostem, i musiałem wybrać ten shit.

PS. Paczka kosztowała pewnie 14,50 zł. Strasznie mnie to pocieszyło (,)
  • Odpowiedz
Paczkomaty działają zawsze idealnie

@Clear: teraz większość paczek to ponad 48h u mnie, działa to w obie strony.

Paczki inpostu docierają szybko, zaś listy polecone idą długo (5-7 dni).

Pełna loteria, raz 3 dni raz ponad tydzień, czasem paczka/list Kraków-Kraków idzie tydzień.
  • Odpowiedz
@Andczej: W końcu (po 50 minutach oczekiwania) dodzwoniłem się do tego badziewia... i twierdzą, że przesyłka została doręczona ("proszę się nie przejmować informacjami bo to tylko informacje poglądowe, proszę jeszcze zobaczyć w urzędzie pocztowym. Może to jakaś pomyłka"). Ehh

• Odpowiedz
@Andczej:
ta... działa lepiej.

Telefon na infolinię poczty polskiej: Paczka odebrana, ale może to pomyłka, bo to tylko poglądowe. Sprawdź w urzędzie.
Urząd pocztowy (kolejka): My nic nie wiemy na ten temat, ale zadzwoń pod ten numer (WER Szczecin)
WER Szczecin: Paczka była awizowana w urzędzie pocztowym (po jego zamknięciu, bo czynny do 20, a awizowane ok. 21:30), bez awizowania u adresata, po czym zostałą odesłana do paczkarni, w celu ...
  • Odpowiedz
@Andczej: Nie sądzę. Aczkolwiek pewnie adresowana ręcznie, więc może nieczytelne (ale to "panienka w okienku" nie powinna tego sprawdzić?)
  • Odpowiedz
@Clear sprawdza i jeśli nie zna danej osoby ani kurier też, tzn nie jest wstanie rozpoznać po tym co widać na etykiecie to wtedy odsyłają
  • Odpowiedz
@Andczej: Mam na myśli przy nadawaniu. Bo jeśli przy nadawaniu było nieczytelne, to moim zdaniem nie powinna taka paczka być przyjęta. No, ale zobaczymy jutro (o ile rzeczywiście dotrze)
  • Odpowiedz
@Andczej: Adres był widoczny bardzo dobrze. Przesyłka odebrana w moim urzędzie pocztowym. Prób doręczenia: 0. Kolejka: 38 osób. Czas oczekiwania: 45 minut.

Dobrze, że chociaż przesyłka nieuszkodzona.
  • Odpowiedz