Wiecie co podoba mi się po przesiadce z starej astry do mercedesa najbardziej? Hamulce. Nie wyobrażam sobie teraz jazdy z autem o słabych hamulcach tak jak w astrze. Daje to niewiarygodny komfort psychiczny. #samochody
@Marek_Kodrat: można powiedzieć że jesteś #!$%@?, bo to nie ma żadnego związku z samochodem, a po prostu tym że pewnie nigdy nie serwisowałeś układu hamulcowego w astrze ;)
@lubielizacosy: W203. Moja astra to f wiec nie wiem wiem tylko tyle że po tym jak dałem większe tarcze było o niebo lepiej ale wciąż nie tak jakbym chciał,
@Marek_Kodrat: Spoko, ale ogólnie to nie jest zależne od samochodu, szczególnie używanego. Same tarcze to nie wszystko, po pierwsze wymieniasz przewody i dajesz nowy płyn hamulcowe, do tego tarcze jasne, ale i klocki musza być odpowiednie. No i ustawiasz czułość pedała hamulca. W mojej kijance (800kg wagi) mam mega czułe, bo auto gówno waży, ale w cherookim który ważny 2300, hamulec jest miękki i wybiera na końcu, bo inaczej bym się
@Oczomyjka: Możliwe że merc ma tez jakieś elektroniczne wspomagania w astrze miałem tylko abs. I fakt przewody nie były wymieniane tylko te metalowe końcówki płyn hamulcowy ma nalatane z 20 tys km
@Marek_Kodrat: Też mam takiego merca i hamulce jak hamulce, wszystko zależy od ich stanu :) Miałem stare to był 2/10 kupiłem nowe i są super. A samo auto zajebsite lekko mówiąc
Hamulce. Nie wyobrażam sobie teraz jazdy z autem o słabych hamulcach tak jak w astrze. Daje to niewiarygodny komfort psychiczny.
#samochody