Wpis z mikrobloga

1241338 - 34 = 1241304

Z okazji że jutro ma pierd... Sypnąć śniegiem (tak mówili w Tewuenie, a że cała prawda całą dobę...:)) wlazłem na rower dziś i pojechałem zobaczyć jak tam #jaworzno moje kochane.
Mój wewnętrzny Grinch chciał wjechać w choinkę i tego sztucznego habręzia wyłożyć na płycie rynku, ale szczęściem bardziej racjonalne "ja" uznało że szkoda rowera :)

Termos to mój nowy, dobry przyjaciel :)

W tym tygodniu to już 34km!
#rowerowyrownik

Wpis dodany za pomocą tego skryptu

Pobierz MordimerMadderdin - 1241338 - 34 = 1241304

Z okazji że jutro ma pierd... Sypnąć śn...
źródło: comment_Oi6pKq7cBa6jEK79WGst5R6eClmigxo3.jpg
  • 11
@MordimerMadderdin: Są co najmniej trzy metody mierzenia, ja polecam użyć każdej, wyciągnąć średnią, na sztycę założyć gumkę recepturkę, markerem zaznaczyć wyjściową pozycję, ustawić siodełko zgodnie z wynikiem, wziąć klucz, wybrać się w dłuższą trasę i po drodze regulować.
http://narower.com/jak-ustawic-siodelko-w-rowerze-ustawianie-siodelka-bikefitting-siodlo-rowerowe-w-rowerze

Dla mnie różnica > 10 mm od optymalnej powoduje taki dyskomfort, że jeździ się fatalnie. Po obniżeniu kierownicy o 20 mm na nowo ustawiałem siodełko (w tym na jarzemkach), wyjechałem w trasę
@MordimerMadderdin: Spoko. :) Tylko przypadkiem nie bierz się za regulację zbyt szybko, bo jeśli zmiana wysokości względem aktualnej będzie znaczna, to musisz trochę pokręcić żeby 'zapomnieć' o starym ustawieniu. Pokręć min. 10 km, zrób w międzyczasie przynajmniej jedną przerwę i trochę pochodź.